Serbest Bırakılan Tecavüz Zanlılarına Tutuklama Kararı Çıktı - Son Dakika
Güncel

Serbest Bırakılan Tecavüz Zanlılarına Tutuklama Kararı Çıktı

Serbest Bırakılan Tecavüz Zanlılarına Tutuklama Kararı Çıktı

Edirne'de 16 yaşındaki Y.Ç.'ye tecavüz ettikleri ve fuhuşa teşvik ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişinin, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarına, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Murat...

17.09.2013 19:15

Edirne'de 16 yaşındaki Y.Ç.'ye tecavüz ettikleri ve fuhuşa teşvik ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişinin, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarına, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Murat Yiğiter'in yaptığı itiraz kabul edildi. 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi, serbest kalan 6 kişiden 5'inin tutuklanması için yakalama emri çıkardı.

Edirne'de Y.Ç.'nin verdiği ifadelerde uyuşturucu alabilmek için 150 liraya erkeklerle cinsel ilişkiye girdiğini ve kendisine 3 kişinin tecavüz ettiğini öne sürmesi üzerine başlatılan soruşturmada yeni gelişmeler oldu. Aralarında amcası F.Ç.'nin bulunduğu 6 şüphelinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına dün, Cumhuriyet Savcısı Murat Yiğiter ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Hülya Yazar Günay itiraz ederek şüphelilerin tutuklu olarak yargılanmalarını talep etti. Edirne 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi, itirazı kabul ederek şüphelilerden amca F.Ç. dışındaki Y.Ç.'ye tecavüz ettiğini öne sürülen S.G. (41), M.Ö. (28), S.K. (40) ile fuhuşa aracılık yaptığı iddia edilen arkadaşları O.E.Ö. (24) ve E.A.'nin (37) tutuklanmasına karar verdi.

Yakalama kararının Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine ulaşmasının ardından daha önce mahkemeden serbest bırakılan 5 şüpheli gözaltına alınacak ve işlemlerinin ardından Edirne Kapalı Cezaevine konulacak.

BAKAN TWİTTER'DAN AÇIKLADI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sosyal paylaşım sitesi olan Twitter'daki hesabından "Edirne'de 16 yaşındaki Y.Ç.'yi fuhuşa teşvik ve tecavüz ettikleri iddiasıyla gözaltına alınıp serbest bırakılan 5 kişiyi duymuşsunuzdur. Hukuk Müşavirliğimizin bu tutuksuz yargılamalara itirazı Mahkeme tarafından kabul edildi ve 5 kişi tekrar tutuklandılar' mesajını yayınladı. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Serbest Bırakılan Tecavüz Zanlılarına Tutuklama Kararı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement