Şereflikoçhisarlı Yaşlı Çift Gurbetçiyi Dolandırıldılar - Son Dakika
Güncel

Şereflikoçhisarlı Yaşlı Çift Gurbetçiyi Dolandırıldılar

Şereflikoçhisarlı Yaşlı Çift Gurbetçiyi Dolandırıldılar

ŞEREFLİKOÇHİSARLI gurbetçi çift 76 yaşındaki Güllü Dönmez ve 81 yaşındaki Nuri Dönmez, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırıldı.

12.08.2016 11:57

ŞEREFLİKOÇHİSARLI gurbetçi çift 76 yaşındaki Güllü Dönmez ve 81 yaşındaki Nuri Dönmez, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırıldı.

48 yıldır Almanya'da yaşayan ve her yıl memleketleri Şereflikoçhisar'a gelen Dönmez çifti, kendilerini savcı olarak tanıtan ve 'nüfus cüzdanınız ile para çekildi' diyen kişilere 4 bin Euro ve 10 bin lira kaptırdı.

Nuri Dönmez, ev telefonundan arayan bir kişinin kendisini savcı olarak tanıtarak, sağlık kontrolü için gittikleri hastanede nüfus cüzdanını unuttuğunu, Fatma Kara adında bir kadın tarafından da bankada bulunan paralarının, kimlik bilgileri kullanılarak çekildiğini öne sürdüğünü söyledi.

Ellerinde daha ne kadar para olduğunu da soran dolandırıcılar, Nuri Dönmez'in '10 bin TL ve 4 bin Euro' olduğunu söylemesi üzerine "Evinize polis göndereceğim, paraların üzerindeki seri numaralarını aldıracağız" diyerek görüşmeyi sürdürdü.

Kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcıların kısa zaman içerisinde kapıda belirdiğini söyleyen Dönmez, bu sırada telefon da 'savcıyım' diyen kişini ise sürekli kendisiyle konuştuğunu ve 'telefonun kapatılmaması gerekiyor' dediğini ifade etti. Bunun üzerine telefonu açık tuttuklarını söyleyen Dönmez, panik halde ellerindeki paralarını sivil polis zannettikleri kişiye teslim etti.

"EVİMİZİN TADİLATINI YAPTIRACAKTIM"

Bir süre sonra durumdan şüphelenen Nuri Dönmez, telefonla polisi arayarak durumu anlattı. Polisin bilgilendirmesi üzerine dolandırıldıklarını anlayan yaşlı çift karakola giderek kendilerini dolandıranlar hakkında şikayetçi oldu.

Olayın şokunu henüz üzerinden atlatamayan Güllü Dönmez "Beş kız, bir erkek çocuk annesiyim. Almanya'dan 'memleketim' diyerek geldim. Buraya gelmesek bunların hiç biri başımıza gelmezdi. Bizim başımıza geldi, başkalarının başına gelmesin" dedi.

Nuri Dönmez de, harcamayarak biriktirdiğimiz para ile "Evimizin tadilatını yaptırıp, kış için kömür alacaktım" dedi.

Şereflikoçhisar emniyet güçleri, Dönmez çiftinin verdiği ifadeler doğrultusunda şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şereflikoçhisarlı Yaşlı Çift Gurbetçiyi Dolandırıldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement