'Sessiz Kalamazdık' - Son Dakika
Güncel

'Sessiz Kalamazdık'

\'Sessiz Kalamazdık\'

Kızılay Genel Başkanı Küçükali: "Libya'daki Olaylara Sessiz Kalamazdık"

28.02.2011 18:21

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Libya'da bir insanlık dramı yaşandığını belirterek, "Bu insani dramın yaşandığı pozisyonda, Türk Kızılayı olarak olaya sessiz kalamazdık. Ama burada bir hakkı teslim etmek lazım ki biz, Türkiye Cumhuriyeti devleti, hükümeti, kurum ve kuruluşlarıyla tarihin en büyük operasyonunu gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Türk Kızılayı Burdur'da bölge toplantısı düzenledi. Toplantı öncesi Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ve Kızılay Burdur Şube Başkanı İbrahim Ekici ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Küçükali, henüz kentte Türk Kızılayı'na ait bir depo bulunmadığına dikkati çekerek, olası bir afetin ardından yardımların Denizli, Antalya ve Manisa'dan geleceğini söyledi. Küçükali, Türk Kızılayı'na ait bir deponun kurulması için Burdur Belediyesi'nden talepte bulunduklarını belirtti. Libya ve Mısır'a yaptıkları yardımlarla ilgili de bilgi veren Küçükali, şöyle dedi: "Libya'da bugün bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu insani dramın yaşandığı pozisyonda, Türk Kızılayı olarak olaya sessiz kalamazdık. Ama burada bir hakkı teslim etmek lazım ki biz, Türkiye Cumhuriyeti devleti, hükümeti, kurum ve kuruluşlarıyla tarihin en büyük operasyonunu gerçekleştiriyoruz. Bu büyük operasyon da sessiz sedasız oluyor. Libya'da yaşayan Türk olan, olmayan herkesin bizimle severek geldiklerini görüyoruz. Türk Kızılayı olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yaptığımızı düşünüyoruz."

KAN VEREN SAĞLIKLI OLUR

Küçükali, daha sonra Başdanışman Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ile birlikte Türk Kızılay'ı Burdur Kan Alma Birimi'ni ziyaret etti. Burada kan bağışında bulunanlarla bir süre sohbet eden Küçükali, "Kan veren sağlıklı olur" dedi. Türkiye'nin yıllık kan ihtiyacının 1 milyon 800 bin ünite olduğunu belirten Küçükali, "2012 hedefimiz ise 1 milyon 800 bin ünite kanı tedarik etmektir. 1 milyon 800 bin ünitey i ülkemize kazandırabilirsek, ülkemizin her yıl ilaç sanayisine ödemiş olduğu 350- 400 milyon dolar çıktıyı kesmiş olacağız" diye konuştu. Küçükali, sağlıklı olmak için vatandaşlara 3 ayda bir kan bağışında bulunmalarını tavsiye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Sessiz Kalamazdık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement