Sevgi Gönül Kültür Merkezi Kapılarını Açıyor - Son Dakika
Güncel

Sevgi Gönül Kültür Merkezi Kapılarını Açıyor

Sevgi Gönül Kültür Merkezi Kapılarını Açıyor

Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi Kasım ayında Eurovision'da Türkiye'yi temsil eden Can Bonomo'yu konuk ediyor.

08.11.2012 12:06  Güncelleme: 16:02

Yeni akademik yıl ile birlikte kültür sanat etkinliklerine de hız veren Sevgi Gönül Kültür Merkezi, Kasım ayında dört etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Koç Üniversitesi yeni akademik yılla birlikte kültür sanat faaliyetlerine de hız verdi. Yıl içinde birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Sevgi Gönül Kültür Merkezi'nde Kasım ayında dört etkinlik sanatseverlerle buluşacak.

"Korhan Başaran and the Artists"/ Dans Gösterisi

İlk olarak koreografi sihirbazı olarak tanımlanan ve kariyerine New York'ta devam eden genç koreograf ve dansçı Korhan Başaran, Amerika'daki modern dans ekibiyle birlikte Türkiye'ye gelerek 7 Kasım Çarşamba akşamı saat 20.00'da SGKM'de sahne alacak!

Korhan Başaran'ın 2009-2012 yılları arasında New York'ta yaşarken ürettiği "ensemble" parçalarından oluşan gösterinin, ilk perdesinde Batılı bestecilerin, ikinci perdesinde ise Türk bestecilerin eserlerine hazırlanan koreografiler yer alacak. Korhan Başaran'ın farklı disiplinlerdeki sanatçıları bir araya getiren bu projesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi'nde tüm sanatseverler tarafından ücretsiz olarak izlenebilecek.

'Pippa' oyunu SGKM'de

SGKM'nin 14 Kasım'da ev sahipliği yapacağı diğer bir etkinlik ise Talimhane Tiyatrosu'nun merakla beklenen yeni oyunu Pippa… Oyun, barış gelini Pippa'nın dünya barışı için İtalya'da başlayan ancak yarım kalan yolculuğunu konu ediyor. Deniz Altun'un yazdığı, Lerzan Pamir'in yönettiği, Bekir Çiçekdemir, Burcu Seçmeer, İpek Türktan Kaynak ve Kubilay Çamlıdağ'ın rol aldığı Pippa, izleyiciyi soru soran ve çözüm arayan bir "bellek yolculuğu"na çıkartıyor.

Can Bonomo coşturacak…

SGKM, 21 Kasım akşamı ise Eurovisyon'da Türkiye'yi başarıyla temsil eden sevilen şarkıcı Can Bonomo için kapılarını açacak. Geçtiğimiz yıl ilk albümü "Meczub" u yayınlayan Bonomo, en güzel şarkılarını Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi'nde söylemeye hazırlanıyor.

Tehlikeli Oyunlar tiyatro severlerle Koç Üniversitesi'nde buluşacak

SGKM'nin Kasım ayına ilişkin son etkinliği ise 28 Kasım akşamı gerçekleştirilecek. Seyyar Sahne, Oğuz Atay'ın Tehlikeli Oyunlar romanından sahneye uyarladığı tek kişilik oyun olan "Tehlikeli Oyunlar"ı sahneleyecek. Seyyar Sahne'den Erdem Şenocak'ın performansıyla sergilenen oyunda öykünün kahramanı Hikmet Benol'un karısı Sevgi'den ayrıldıktan sonra üç katlı bir gecekonduya yerleşmesi ve komşuları Naciye Hanım ve emekli albay Hüsamettin Tambay'ın gürültüleri arasında çevresiyle ve kendisiyle hesaplaşması anlatılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sevgi Gönül Kültür Merkezi Kapılarını Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement