Şevket Kazan Ankara'da 28 Şubat İfadesi Veriyor (2) - Son Dakika
Güncel

Şevket Kazan Ankara'da 28 Şubat İfadesi Veriyor (2)

Şevket Kazan Ankara\'da 28 Şubat İfadesi Veriyor (2)

KAZAN.28 Şubat Soruşturması kapsamında 'mağdur' sıfatıyla ifadesine başvurulan dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan, "Cumhuriyet savcısına şikayetçi olduğumu ifade ettim" dedi.28 Şubat soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcısı Mustafa Bilgili'ye...

03.10.2012 18:25

Şevket KAZAN ANKARA'DA 28 ŞUBAT İFADESİ VERİYOR (2)

KAZAN: ŞİKAYETÇİ OLDUM

28 Şubat Soruşturması kapsamında 'mağdur' sıfatıyla ifadesine başvurulan dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan, "Cumhuriyet savcısına şikayetçi olduğumu ifade ettim" dedi.

28 Şubat soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcısı Mustafa Bilgili'ye 2.5 saat ifade ver Kazan, adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hazırlık soruşturmalarının gizli yürütüldüğünü ifade eden Kazan, "Dolayısıyla, tahkikat aşamasında ifadelerimizde ne dedik, neler söyledik, neler soruldu, bunu şu anda açıklama durumunda değiliz. Tahkikat gizlidir. Ancak tahkikatın konusu Batı Çalışma Grubu ile alakalıdır" dedi.

Dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller'in de dün aynı konuda bilgisine başvurulduğunu kaydeden Kazan, "Bendeniz de bu konuda gerekli ifadeyi verdim. Zaten, Batı Çalışma Grubu ile ilgili olayları daha önce Refah Gerçeği adı altında yazdığım kitabın üçüncü bölümünde, tamamen 28 Şubat olaylarını yansıtan cildinde anlatmıştım, temalarını koymuştum, ifade etmiştim. Bugün orada ifade ettiğim hususları, ifade sırasında da aynen tekrarladım. Allah hayır etsin, Allah savcılarımıza, hakimlerimize gayret versin. Gerçekten bu olay sebebiyle davanın da bir an önce açılmaması dolayısıyla sıkıntı çekenlere de hayırlı kararlara muhatap olmayı nasip etsin" diye konuştu.

Bir basın mensubunun, "Şikayetçi oldunuz mu?" sorusuna ise Kazan, "Evet, şikayetçi olduğumu ifade ettim" yanıtını verdi. "Refah Partisi bu süreçte kapatıldı. Refah Partisi'ni kapatan yargı çevrelerinden şikayetçi oldunuz mu?" sorusuna ise Kazan, "Tabii, tahkikatın dışında olan, yani bu Batı Çalışma Grubu ile ilgili tahkikattır. Dolayısıyla belli kişilerle sınırlıdır. Bu Batı Çalışma Grubu'nda kimler varsa ki bazıları tutuklandı biliyorsunuz, onlarla ilgili. Yoksa Refah'ın kapatılması konusundaki dava mensuplarıyla ilgili değil" diye yanıtladı.

Kazan, Cumhuriyet Savcısı'na darbenin Amerika'da planlandığına dair belgeler verdiğini de sözlerine ekledi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şevket Kazan Ankara'da 28 Şubat İfadesi Veriyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement