Seydişehir Belediyesi GES Projesi İçin Çalışmalara Başladı - Son Dakika
Güncel

Seydişehir Belediyesi GES Projesi İçin Çalışmalara Başladı

Seydişehir Belediyesi GES Projesi İçin Çalışmalara Başladı

Seydişehir Belediyesi, ihalesi yapılan GES projesi için çalışmalara başladı. Belediye Başkanı Mehmet Tutal, projenin belediyenin elektrik ihtiyacının yarıya yakınını karşılayacağını belirtti. Güneş Enerji Sistemi, Seydişehir-Beyşehir yolunda Bahçelievler bölgesinde kurulacak ve bölgede kendi elektriğini üreten ilk kurum olacak.

18.01.2024 12:23  Güncelleme: 12:24

Seydişehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan GES projesinde çalışmalar başladı.

Çalışma sahasında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, belediyenin ihtiyacı olan elektrik tüketiminin yarıya yakınını yenilebilir enerji kaynaklarıyla karşılayacaklarını kaydetti.

Tutal, "Termal tesislerin çatısına kurduğumuz GES çalışmasıyla tesisin elektrik ihtiyacını bu tesisle karşılıyorduk. Bu çalışmamıza ek olarak Seydişehir-Beyşehir yolunda Bahçelievler bölgesinde kurulumuna başladığımız bu tesisimiz, bölgemizde kendi elektriğini üreten ilk kurum olacağız. Konya Büyükşehir Belediyesi'nden arsa tahsisini yaptığımız ve geçtiğimiz ay ihalesini gerçekleştirdiğimiz 26 bin metrekarelik arazi üzerine kurulacak Güneş Enerji Sisteminin inşası için hafriyat ve saha düzenleme çalışmaları başladı." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Seydişehir Belediyesi GES Projesi İçin Çalışmalara Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement