Şeyh Bedreddin Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Şeyh Bedreddin Mezarı Başında Anıldı

Şeyh Bedreddin Mezarı Başında Anıldı

Alevi, Bektaşi, Bedreddini İnancı ve Felsefesinin Önderlerinden Şeyh Bedreddin, İdamının 590. Yıl Dönümünde Mezarı Başında Anıldı.

26.12.2010 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alevi, Bektaşi, Bedreddini inancı ve felsefesinin önderlerinden Şeyh Bedreddin, idamının 590. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği üyesi bir grup, Çemberlitaş'taki Şeyh Bedreddin'in Sultan II. Mahmut Türbesi haziresinde bulunan kabri başında toplandı. Katılımcılar ilk olarak Şeyh Bedreddin'in mezarı başına karanfil bıraktı. Ardından Kırklareli'nden gelen bir ozan sazıyla beraber Şeyh Bedreddin için deyişler okudu. Burada konuşan Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, "590 yıl önce katledilen pirimiz Şeyh Bedreddin'i anmak için burada toplandık. Tarih Şeyh Bedreddin'i farklı şekilde yorumlasa da o bizim pirimizdir. O her zaman zalimin zulmünün ve sistemin yoksulları ezmesinin karşısında olmuştur" dedi. Sultan II. Mahmut?un alevileri katlettiğini iddia eden Kenanoğlu ?Pirimizin II. Mahmut?un yanı başında yatması ise çok düşündürücü bir durumdur? şeklinde konuştu.

Kenanoğlu, Şeyh Bedreddin'e düşünsel ve inançsal olarak sahip çıkmak için anma törenlerini her yıl yaparak geleneksel hale getireceklerini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şeyh Bedreddin Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement