Şiddete Karşı Gündüz Kadınlar, Gece Erkekler Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Şiddete Karşı Gündüz Kadınlar, Gece Erkekler Yürüdü

Şiddete Karşı Gündüz Kadınlar, Gece Erkekler Yürüdü

Bursa'da kadına yönelik şiddet, gözlerini makyajla mor hale getiren kadınların yaptığı yürüyüşle protesto edildi.

26.11.2012 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da kadına yönelik şiddet, gözlerini makyajla mor hale getiren kadınların yaptığı yürüyüşle protesto edildi. Onlara destek olan erkekler de, gece ellerinde pankartlarla sokağa döküldü.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde gündüz saatlerinde kadınlar, FSM Bulvarı hastane alanında bir araya gelerek Konak Kültürevi'ne kadar yürüdü. Makyaj yaparak şiddetin izlerini gözler önüne seren kadınlarla yürüyüş sırasında engellilerin de ön sıralarda onlara destek vermesi dikkat çekti. Nilüfer Kadın Meclisi Başkanı Türkan Şen, eylemde yaptığı açıklamada kadına yönelik şiddetin her anlamda dünyanın her yerinde devam ettiğini söyledi. Şen, "Gelişen ve değişen dünyada yerinde kalan tek şey kadına şiddet. Maalesef kadına yönelik saldırı ve şiddet sürekli devam ediyor. Yapılan tüm araştırmalar göstermektedir ki, kadına yönelik şiddetin birinci faili kocalar, sevgililer, babalardır. Sadece bu yılın ekim ayında 10 kadın ve bir bebek öldürüldü. 16 kadın ve kız çocuğuna tecavüz edildi. Bu cinayetler gündemi fazlasıyla meşgul ediyor. Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması devletin ilgili kurumlarıyla sorumluluk üstlenmesi ve sosyal politikaların yaşama geçirilmesiyle mümkün olacaktır. Evde, sokakta, işyerinde, gözaltında yaşanan, kadına yönelik şiddetin sorumlularının yargılanmasını istiyoruz. Geleceğimiz için, bedenlerimiz için, psikolojik sağlığımız için şiddete son diyoruz" dedi.

Etkinlikler çerçevesinde akşam saatlerinde erkekler de şiddete karşı yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Nilüfer Belediyesi Meclis üyeleri ve çok sayıda Nilüferli erkek katıldı. FSM Bulvarı'ndaki hastane alanından Konak Kültürevi'ne kadar slogan atarak yürüyen grup, burada bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaların ardından yürüyüşe katılanlar, şiddetin anlatıldığı sokak sergisini gezdi. Her iki yürüyüş sonrasında Nilüfer Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nde görevli tiyatro eğitmeni Seçkin Kaymaz'ın yönetmenliğini üstlendiği "Sessiz Çığlık" adlı oyun sahnelendi. Fabrikada çalışan kadınları, toplu konutlardaki anneleri, İtalya'da insanca şartlar sunmadığı için kapatılıp Türkiye'de açılan fabrikaları, gece yolu kesilen kadınları konu alan oyun ilgiyle izlendi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şiddete Karşı Gündüz Kadınlar, Gece Erkekler Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement