'Şiddete Karşı Sevginin El İzi" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

'Şiddete Karşı Sevginin El İzi" Etkinliği

Bursa'da 25 Kasım Kadın Şiddete Karşı Dayanışma Günü dolayısıyla AK Parti Kadın Kollarınca "Şiddete karşı sevginin el izi" etkinliği düzenlendi.

25.11.2017 16:12

Bursa'da 25 Kasım Kadın Şiddete Karşı Dayanışma Günü dolayısıyla AK Parti Kadın Kollarınca "Şiddete karşı sevginin el izi" etkinliği düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki etkinliğe, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bennur Karaburun, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu ve partililer katıldı.

Bursa AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu, burada yaptığı konuşmada, gerçekleştirdikleri etkinliği sadece kadına yönelik şiddete karşı değil tüm insanlığa yönelik şiddete karşı mücadele için düzenlediklerini ifade etti.

Kapıcıoğlu, şiddetin bir insanlık suçu olduğunu belirterek, "Şiddet insan hakları ihlalidir. Şiddeti masum göstermek de bir o kadar suçtur. Sevginin ve merhametin olduğu yerde şiddet olmaz. Biz de bugün el izimizle tarihe not bırakacağız." diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun da kadına yönelik şiddetin hiçbir şekilde kabul görmediğini hükümetleri döneminde yaptıkları çalışmayla gösterdiklerini hatırlattı.

Kadına karşı şiddeti önlemenin bir zihniyet dönüşümü olduğunu vurgulayan Karaburun, "Bizim de bu dönüşümler için yaptığımız birçok çalışma var. Dünyada İstanbul Sözleşmesi'yle ilk kez 6284 sayılı kadına karşı şiddeti önlemek adına bu yasayı ilk kez biz kabul ettik." ifadelerini kullandı.

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise kendilerinin şiddetten çok sevgi ve merhamet dilinin esas alınması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Gözgeç, Türkiye'nin çok köklü bir medeniyete sahip olduğunu aktararak, "Bağlarımızı kuvvetlendirdiğimiz sürece şiddete karşı sıfır toleransla hareket edeceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bennur Karaburun, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu ve partililer ellerini boyalara batırarak beyaz bir tuvale el izlerini bıraktılar.

\'Şiddete Karşı Sevginin El İzi" Etkinliği
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Şiddete Karşı Sevginin El İzi' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement