Sığırların Tır'da Bir Haftadır Bekletilmesi, Hayvanseverleri Kızdırdı - Son Dakika
Güncel

Sığırların Tır'da Bir Haftadır Bekletilmesi, Hayvanseverleri Kızdırdı

Sığırların Tır\'da Bir Haftadır Bekletilmesi, Hayvanseverleri Kızdırdı

Letonya'dan Irak'a kasaplık canlı sığır taşıyan TIR, transit geçiş belgesi olmadığı için Türkiye'ye alınmadı.7 gündür içinde 31 sığırın bulunduğu TIR, gerekli geçiş iznini alabilmek için Bulgaristan tarafındaki Kaptan Andreova Sınır Kapısı'nda...

30.11.2012 11:29

Letonya'dan Irak'a kasaplık canlı sığır taşıyan TIR, transit geçiş belgesi olmadığı için Türkiye'ye alınmadı. 7 gündür içinde 31 sığırın bulunduğu TIR, gerekli geçiş iznini alabilmek için Bulgaristan tarafındaki Kaptan Andreova Sınır Kapısı'nda bekliyor.

Letonya'dan yola çıkan WL 0726 C plakalı TIR, Bulgaristan tarafındaki Kaptan Andreova Sınır Kapısı'nı kullanarak Kapıkule Gümrük Kapısı üzerinden Türkiye'ye giriş yapmak istedi. Irak'a, kasaplık canlı sığır taşıyan TIR'ın geçişine, transit geçiş belgesi olmadığı için Türk yetkililer izin vermedi. Bunun üzerine TIR, işlemler tamamlanıncaya kadar Kaptan Andreova Sınır Kapısı'na geri döndü ve burada beklemeye başladı. 23 Kasım gününden bu yana gümrük sahasında bekletilen TIR'daki 31 sığırın ölüm tehlikesi yaşadığını düşünen hayvan hakları dernekleri ise duruma tepki gösterdi.

Hayvan haklarını korumayı amaçlayan Animal Welfare Derneği'nin raportörü İris Baumgartner, Kaptan Andreova Gümrük Kapısına gelerek hayvanlar hakkında bilgi aldı. Ayrıca hayvanlara burada dernek tarafından yem verildi. TIR'ın ilk önce Türk tarafında olduğunu belirten Baumgartner, şunları söyledi:

"TIR, ilk önce Türk tarafındaydı, sonra geri gönderildi. Çünkü TIR'ın transit geçiş izni yok, önceden alınmamış. TIR şimdi burada bekletiliyor. Şirket hayvanları Letonya'ya geri çekmek istiyor, ama Bulgar yetkililer TIR'ın ve içindeki hayvanların Türk topraklarına girdiğini, bu nedenle geri gidemeyeceğini söylüyorlar. Bu gerçek bir problem. Kimseyi şikayet etmiyorum ama Türk ve Bulgar yetkililerin hayvanlar için çözüm bulacağını ümit ediyorum. Aksi halde birkaç gün içinde bu TIR'ın içinde ölecekler. Bu sıradan bir kargo değil, canlı hayvanlar. Özel önlemler almanız gerekiyor" dedi.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, TIR'ın girişine Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın izin vermediğini belirterek, sorunun çözüm aşamasında olduğunu söyledi. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sığırların Tır'da Bir Haftadır Bekletilmesi, Hayvanseverleri Kızdırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement