Şiir Meydanı'nda Melih Cevdet Anday ve Asaf Halet Çelebi Anıldı - Son Dakika
Güncel

Şiir Meydanı'nda Melih Cevdet Anday ve Asaf Halet Çelebi Anıldı

Şiir Meydanı\'nda Melih Cevdet Anday ve Asaf Halet Çelebi Anıldı

Küçükçekmece’de gerçekleştirilen ‘Şiir Meydanı’ programında, usta şairler Melih Cevdet Anday ve Asaf Halet Çelebi şiirlerle anıldı.

01.03.2014 11:54

Küçükçekmece'de gerçekleştirilen 'Şiir Meydanı' programında, usta şairler Melih Cevdet Anday ve Asaf Halet Çelebi şiirlerle anıldı.

Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği 'Şiir Meydanı' programında bu ay ünlü şairler Melih Cevdet Anday ve Asaf Halet Çelebi anıldı. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde Hüseyin Köroğlu'nun sunumu, Adnan Özer'in moderatörlüğünde 5'incisi gerçekleştirilen etkinliğe; genç şairler Alper Çeker, Muzaffer Serkan Aydın ve Dilek Kartal ile Darülaceze sakinleri katıldı.

Melih Cevdet Anday ve Asaf Halet Çelebi'nin biyografileri ile şiirlerini katılımcılarla paylaşan ünlü sanatçı Hüseyin Köroğlu, bir toplumun ancak sanat ve edebiyat tartışarak ilerleyebileceğini söyledi.

"CANINIZ ACIMADAN SANATÇI OLAMAZSINIZ"

Adnan Özer de, "Canınız acımadan sanatçı olamazsınız" diyerek sanatçı olmanın zorlu yolculuğuna değindiği konuşmasında Melih Cevdet Anday'ı anlatarak şunları söyledi: "Gençliğim Bab-ı Ali'de geçtiği için Melih Cevdet Anday'ı tanırım. Gösterişli bir adamdı ve iyi bir entelektüeldi. Filozof bir şairdi. Müthiş bir çevirmendi. Bizim hümanist dönem şairlerimizden biriydi. Türkçesi çok iyiydi."

"ONU TANIMAK İÇİN ŞİİRLERİNE BAKMALI"

Muzaffer Serkan Aydın ise Melih Cevdet Anday'ı tanımak için şiirlerine bakmak gerektiğini belirterek kendi şiirleriyle beraber usta şairlerin şiirlerini okudu. Alper Çeker ise, Türkiye'de şiirin durumundan bahsettiği konuşmasında hasta olan insanların doktor araması gibi günümüzde de ruhunu iyileştirmek isteyen insanların iyi şiirler aradığını söyledi.

Programda ayrıca Küçükçekmeceli sanatseverler de kendi şiirlerini okuma fırsatı buldu. Program sonunda ise konuklar katılımcıların sorularını yanıtladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şiir Meydanı'nda Melih Cevdet Anday ve Asaf Halet Çelebi Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement