Siirt'e Mehmetçik, Sevgi Köprüsü Kurdu - Son Dakika
Güncel

Siirt'e Mehmetçik, Sevgi Köprüsü Kurdu

Siirt\'e Mehmetçik, Sevgi Köprüsü Kurdu

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyerek, çocuk evlerinde kalan 38 Kimsesiz çocuğu ağırladı.

25.02.2013 11:09

Siirt Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklar, asker ağabeyleriyle buluştular. Çocuklar unutulmaz heyecanlı dakikalar yaşadılar.

İl Jandarma Komutanlığına bağlı Askeri Gazinoda, hafta sonu kahvaltısında çocukları, Jandarma teşkilatının yanı sıra, Vali Ahmet Aydın ve eşi Arzu Aydın da yalnız bırakmadılar.

Vali Aydın ve İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekli, çocuk evlerinden gelen minik misafirleriyle tek tek görüşerek, yakın ilgi gösterdiler.

Çocuk evlerinde kalan bazı çocukların askeri üniforma talep etmeleri üzerine, kendilerinin bu taleplerinin en kısa sürede karşılanacağı sözü verildi.

Kahvaltı sonrası, İl Komutanlığı personel tarafından Jandarma teşkilatının Özel eğitimli köpeklerle yaptığı operasyonel faaliyetleri içeren bir gösteri sergilendi.

Jandarma gösteri alanında, özel eğitimli mayın arama ve narkotik köpeklerinin sergilediği gösteriyi izleyen çocuklar, Jandarma'nın yapmış olduğu faaliyetleri yakından görme fırsatı buldular. Şüpheli pakettin bulunması ve etkisiz hale getirilmesi, Narkotik köpeği eşliğinde araç ve şahıs aramaları, yol kontrol faaliyetleri ve zırhlı araçların tanıtımı izleyenlerden büyük alkış aldı.

Özel eğitimli köpeklerin yapmış olduğu gösteriyi izleyen Vali Ahmet Aydın, çocuk evlerindeki çocuklarla beraber, özel eğitimli köpeklerin arama faaliyetlerini keyifle izlediklerini belirterek, bu programın düzenlenmesinde emeği geçen başta İl Jandarma Komutanı Feridun Yürekli olmak üzere, tüm askeri personeli tebrik ederek, teşekkür etti.

Daha sonra Program, Kimsesiz çocuklara, 1915 yılında, Van ilinde yaşanan 120 çocuğun kahramanlık destanını anlatan "120 Filmi" izletildi.

Kimsesiz çocuklara çeşitli hediyeler verilmesi ile program sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siirt'e Mehmetçik, Sevgi Köprüsü Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement