Siirt - Ekgşehit Koruculara Kürtçe Ağıt - Son Dakika
Güncel

Siirt - Ekgşehit Koruculara Kürtçe Ağıt

Siirt - Ekgşehit Koruculara Kürtçe Ağıt

Siirt'in Pervari İlçesi'ne Bağlı Doğarköy Yakınlarındaki Komando Taburu'nun Koruma Üs Bölgesine Saldıran Teröristler Tarafından Şehit Edilen Köy Korucuları Şevket Babat, Halit Bulut ve Mehmet Kaplan İçin Doğanköy'de Cenaze Töreni Düzenlendi. Siirt Valisi Musa Çolak, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş'ın ve Köylülerin Katıldığı Cenaze Töreninde, Korucu Yakınları Kürtçe Ağıtlar Yaktı.

01.07.2010 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'in Pervari İlçesi'ne bağlı Doğarköy yakınlarındaki Komando Taburu'nun koruma üs bölgesine saldıran teröristler tarafından şehit edilen köy korucuları Şevket Babat, Halit Bulut ve Mehmet Kaplan için Doğanköy'de cenaze töreni düzenlendi. Siirt Valisi Musa Çolak, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş'ın ve köylülerin katıldığı cenaze töreninde, korucu yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı.

Şehit korucuların bayrağa sarılı tabutları omuzlarda taşınarak köy mezarlığına getirildi. Mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından şehit korucular toprağa verildi.

ÜSTEĞMEN İÇİN İKİ TÖREN

Komando Taburu'nun üs bölgesine PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan Üsteğmen Mustafa Çuhadar'ın cenazesi, Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümeni'nde yapılan askeri törenin ardından helikopterle Siirt Havaalanı'na getirildi. Burada da Siirt Valisi Musa Çolak ve askeri tören kıtası tarafından karşılanan şehit Üsteğmen Mustafa Çuhadar için uğurlama töreni yapıldı. Törende şehidin eşi öğretmen Esra Çuhadar gözyaşı dökerken, 1.5 yaşındaki kızı Mehlika da babasının bayrağa sarılı taübutuna el salladı. Siirt Havaalanı'ndaki törenin ardından şehit Üsteğmen Mustafa Çuhadar'ın cenazesi askeri uçakla toprağa verilmek üzere memleketi Konya'ya gönderildi. Şehidin eşi Esra ve kızı Mehlika da aynı uçakla Konya'ya gitti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt - Ekgşehit Koruculara Kürtçe Ağıt - Son Dakika


Advertisement