Siirt'li Öğrenciler Çanakkale Ruhunu Hissedecek - Son Dakika
Güncel

Siirt'li Öğrenciler Çanakkale Ruhunu Hissedecek

Siirt\'li Öğrenciler Çanakkale Ruhunu Hissedecek

Gürbüz Saltaş, İl Milli Eğitim müdürü Fethi Suay, Şube müdürü Cengizhan Başaran ile Öğrenci velileri katıldı.

16.11.2012 12:59

Milli Eğitim Bakanlığı  tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen "Cumhuriyet Eğitim Gezileri" Projesi kapsamında, Siirt ilindeki değişik okullarda okuyan 40 öğrenci, görevli öğretmenler ve profesyonel Turizm rehberleri refakatinde, Çanakkale ilindeki tarihi yerleri gezmek üzere ilimizden ayrıldı.

Siirt Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen uğurlama törenine; Vali vekili Gürbüz Saltaş, İl Milli Eğitim müdürü Fethi Suay, Şube müdürü Cengizhan Başaran ile Öğrenci velileri katıldı.

Vali Vekili Gürbüz Saltaş öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada; "Cumhuriyet Gezileri ile, öğrencilerin, Çanakkale ve Milli Mücadele Destanı'nın önemini kavraması amaçlanıyor. Tarihimizde altın harflerle yazılan Çanakkale Destanının, hangi şartlar altında kazanıldığını çocuklarımızın fark etmelerini sağlamanın en güzel yolu, tarihi ve kültürel mekanlarımızı yerinde gezmekle mümkündür. Ayrıca, Çanakkale gezisi ile Öğrencilerimizde, milli şuurun güçlendirilmesi ve Çanakkale ruhunu yakından hissetmeleri de sağlanacaktır." diye konuştu.

Cumhuriyet Eğitim Gezileri'ne katılan öğrenciler ise, tarihe yolculuk yapacaklarından dolayı mutlu olduklarını belirttiler.

Çekilen hatıra fotoğrafı ile birlikte öğrenciler tarihi yolculuğa uğurlandılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siirt'li Öğrenciler Çanakkale Ruhunu Hissedecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement