Siirt PMYO Madde Bağımlılığına Dikkat Çekti - Son Dakika
Güncel

Siirt PMYO Madde Bağımlılığına Dikkat Çekti

Siirt PMYO Madde Bağımlılığına Dikkat Çekti

Siirt PMYO "Terazisiz Uçurtmalar" konulu tiyatro oyunu, madde bağımlılığına dikkat çekti.

04.04.2014 18:15

Siirt Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla hazırladıkları, "Terazisiz uçurtmalar" konulu Tiyatro oyunu, büyük bir beğeni toplayarak, madde bağımlılığına dikkat çekti.

PMYO Müdür Yardımcısı Halil Gültekin'in yönetiminde, okulda eğitim gören 12 öğrenci ile Siirt Güzel Sanatlar Lisesinde eğitim gören öğrencinin rol aldığı ve yazarlığını polis başmüfettişi Metin Murat Arslan'ın yaptığı "Terazisiz Uçurtmalar" adlı oyun, Siirt' li sanatseverlerle buluştu.

Halk Eğitim Merkezinde sahnelenen oyunu, Siirt valisi Ahmet Aydın, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Jandarma komutanı kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, kurum müdürleri, davetliler ve öğrenciler izledi.

Tiyatro oyun öncesi konuşma yapan Polis Okulu Müdürü Sami Ekim;'katılımcıları üç dilde selamlayarak, "Terazisiz Uçurtmalar" adlı oyunun 2 bin 400 kişiye ulaşılmasını hedeflediklerini' belirtti.

Üç aylık bir çalışma sonucu oyunun hazırlandığını belirten Siirt Polis Okulu Müdürü Sami Ekim,'oyunun içermiş olduğu dram çoğu kez emniyet koridorlarında dönülmesi zor sonuçlarla karşımıza çıkan kesitleri içerdiğini' söyledi.

Oyun sonunda Tiyatro ekibini kutlayan ve kendilerine çiçek veren Vali Ahmet Aydın ise 'Maddeye ve madde bağımlılığının zararlarına dikkat çekerek, oyunu izleyen öğrencilerin bu konuda çok dikkatli olmaları gerektiğini' ifade etti.

Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Lise çağındaki gençleri madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirerek, farkındalık sağlamayı amaçlayan Tiyatro oyunu ile Siirt'te yaklaşık 2 bin 400 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siirt PMYO Madde Bağımlılığına Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement