Siirt'te Resmi Bayramlaşma Töreni - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Resmi Bayramlaşma Töreni

Siirt\'te Resmi Bayramlaşma Töreni

Kurban Bayramı dolayısıyla Valilik tarafından düzenlenen bayramlaşma programı büyük bir katılım ile öğretmenevi salonunda gerçekleşti.

08.11.2011 22:02

Siirtlilerin bayramını bir kez daha kutlayan Siirt Valisi Musa Çolak, son zamanlarda yaşanan terör ve afetlerden dolayı buruk bir bayram geçirdiklerini belirterek, yaşanan olaylar bir kez daha gösterdi ki, bu milleti bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Konuşmasında sık sık birlik ve beraberlik vurgusu yapan Vali Çolak, " Hakkari'deki bölücü terör örgütünün haince saldırısını, yine ilimizde dört tane masum kızımızın şehit edildiği saldırıyı, Pervari Belenoluk'a yapılan saldırıları ve son olarak Van ilinde meydana gelen deprem nedeniyle buruk bir Bayram yaşıyoruz. Allah milletimize bir daha buruk bayram yaşatmasın." dedi.

Bayramların önemine de değinen Vali Çolak, konuşmasına şöyle devam etti: "Bayramların anlamı çok büyüktür. Bayramlar sevinçtir, neşedir, muhabbettir, yardımlaşmadır. İşte biz özellikle Siirt'te asırlardan beri üç dili, üç kültürü kardeşlik içerisinde barış içerisinde huzur içerisinde yaşatmaktayız. Biz kültür farklılıklarını, inanç farklılıklarını birer zenginlik olarak kabul ediyoruz. Dolayısıyla bu farklılıklar bizim kültürel zenginliğimizi ifade etmektedir. Bu bakımdan bayramların değerini bilelim. Bayramlar kardeşliğin, beraberliğin temelini oluşturmaktadır. Allah birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmasın."

Vali Çolak, Siirt'in layık olduğu yere taşınması ve sorunların çözümü için de hep birlikte çalışılmasını talep etti.

Öğretmenevindeki bayramlaşmanın ardından İl Jandarma Komutanlığına geçen Vali Musa Çolak ve beraberindeki protokol mensupları, buradaki askeri personelle tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı. Vali Çolak, daha sonra, devlet hastanesi, polisevi, çocuk yuvası ve yetiştirme yurdunu ziyaret etti.

Öğretmen evindeki bayramlaşma törenine, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, 3. Komando Tugay Komutanı M.Şükrü Eken, Vali Yardımcıları Erkan Kalender, Mustafa Pala ve Gürbüz Saltaş, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile sivil toplum örgütü yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siirt'te Resmi Bayramlaşma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement