Siirt'te Şehit Aileleri ile Gaziler İftar Yemeğinde Buluştu - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Şehit Aileleri ile Gaziler İftar Yemeğinde Buluştu

Siirt\'te Şehit Aileleri ile Gaziler İftar Yemeğinde Buluştu

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı, şehit ve gazi aileleri onuruna iftar yemeği verdi.

06.08.2013 10:28

Siirt 3'ncü Komando Tugay Komutanlığı tarafından, Siirt Merkez ve ilçelerindeki şehit yakınları ve gaziler onuruna, Tugay Komutanlığında düzenlenen iftar yemeğine katılan Vali Ahmet Aydın, şehit aileleri ve gaziler ile buluştu.

Tugay Komutanlığına bağlı Orduevinde düzenlenen iftar yemeğine; Vali Ahmet Aydın eşi Arzu Aydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Siirt Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Gürol OKAY, il Müftüsü Faruk Arvas, Şehit ve Gazi Aileleri federasyon başkanı Lütfü yiğit, şehit yakını ve gaziler ile gazi yakınları katıldı.

Vali Ahmet Aydın eşi Arzu Aydın, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, eşi Sbel eken ile birlikte, iftar yemeğinden önce masaları tek tek dolaşarak şehit yakını, gaziler ve gazi yakınlarının ramazanlarını kutlayıp, onlarla sohbet ederek, dert ve sıkıntılarını dinlediler.

Daha sonra İl Müftüsü Faruk Avas tarafından şehit ve gaziler için dua okundu.

3'ncü Komando Tugay komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken İftar sonrası Şehit ve Gazi ailelerine hitaben yaptığı konuşmada,"Bu cennet ülkemizde, vatandaşlarımız hür ve huzur içerisinde yaşayabiliyorsa, bu mübarek günlerde ibadetlerini huzur ve güven içinde yapabiliyorlarsa, bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz. Sizler bu vatanı canlarınız ve kanlarınız pahasına korudunuz. Başta ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız ve milletimiz için yaşamlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyetinin çok güçlü bir devlet olduğunu belirten Vali Ahmet Aydın,"Devlet olarak, şehit yakınlarımıza, gazilerimize bir kutsal emanet gibi sahip çıkmalıyız. Onların geride bıraktıkları aileleri de, şehitlerimizin milletimize bıraktığı emanettir. Devletimiz şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da her zaman sizlerin maddi manevi yanındadır. Kapımız sizlere her daim açıktır. Sizler asla yalnız değilsiniz. Devletimizin tüm gücüyle arkanızdayız. Böyle güzel bir akşamda sizlerle birlikte olmaktan dolayı tüm şehit yakınlarımıza, gazilerimize, Valiliğim adına, tüm mesai arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" dedi.

İftar Programı sonunda, Vali Ahmet Aydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken ile birlikte, şehit ve gazi ailelerini kapıda uğurladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siirt'te Şehit Aileleri ile Gaziler İftar Yemeğinde Buluştu - Son Dakika


Advertisement