Siirt'te Yavru Ayı Doğaya Salındı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Siirt'te Yavru Ayı Doğaya Salındı

20.04.2025 14:48

Yaralı şahin koruma altına alındı, yavru ayı beslenip doğal yaşamına döndürüldü.

Siirt'te yaralı kızıl şahin koruma altına alındı, yavru ayı doğaya bırakıldı

SİİRT - Siirt'te Jandarma tarafından bulunan yaralı Şahin koruma altına alınırken yavru ayıya süt verilip doğaya bırakıldı.

Eruh ilçesi Budamış köyünde doğada yalnız başına görülen yavru bir ayının ihbar edilmesi üzerine bölgeye Jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekiplerce yapılan incelemelerde, yavru ayının herhangi bir yarasının bulunmadığı belirlendi. İlk kontrollerin ardından süt ile beslenen yavru ayı, Jandarma ekiplerinin gözetiminde, bulunduğu bölgeye yakın ormanlık alanda doğal yaşamına uygun şekilde doğaya salındı. Öte yandan, Pervari ilçesi Ekindüzü bölgesinde Jandarma Komando Kışlası personeli tarafından kanadından yaralı halde bulunan bir Kızıl Şahin, Siirt İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından koruma altına alındı. İlk müdahalesi yapılan şahin, tedavisinin devamı için Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Siirt'te Yavru Ayı Doğaya Salındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement