Siirt Valisi Tutulmaz'dan, Şehit Köy Korucularının Ailelerine Taziye Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Siirt Valisi Tutulmaz'dan, Şehit Köy Korucularının Ailelerine Taziye Ziyareti

Siirt Valisi Tutulmaz\'dan, Şehit Köy Korucularının Ailelerine Taziye Ziyareti

SİİRT Valisi Mustafa Tutulmaz, geçen 22 Eylül'de Eruh İlçesi'ne bağlı Akmeşe Köyü kırsalındaki çatışmada şehit olan köy korucuları Adil Kamel ve Enver Kundaracıoğlu'nun ailelerini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

24.09.2016 19:55

SİİRT Valisi Mustafa Tutulmaz, geçen 22 Eylül'de Eruh İlçesi'ne bağlı Akmeşe Köyü kırsalındaki çatışmada şehit olan köy korucuları Adil Kamel ve Enver Kundaracıoğlu'nun ailelerini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, 22 Eylül günü Akmeşe Köyü'nde çıkan çatışmada şehit olan Adil Kamel ve Enver Kundaracıoğlu'nun ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Vali Tutulmaz'a, 3'üncü Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, İl Müftüsü Faruk Arvas ve Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, Pervari Kaymakamı Murat Kahraman, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Siirt Şehit ve Gazi Aileleri Federasyon Başkanı Kazım Ensarioğlu eşlik etti.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, ilk olarak Pervari İlçesi'ne bağlı Palamutlu Köyü'nde şehit köy korucusu Adil Kamel'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Kamel ailesine ve tüm köy halkına başsağlığı dileyen Vali Tutulmaz, bölücü terör örgütüyle mücadelenin azim ve kararlılıkla devam edeceğini söyledi. Terörün sonunu getirene kadar hep birlikte mücadele edeceklerini kaydeden Vali Tutulmaz, "Şehit olan kardeşlerimiz vatan için, huzur ve güvenliğimiz için, mukaddesat için kahramanca şehit olmuşlardır. Şehitlerimizin ailelerine, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanları cennet olsun" dedi.

Vali Tutulmaz, şehit ailelerinin ve çocuklarının kendilerine emanet edildiğini, devletin her zaman onların yanında olduğunu ve her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağını anlattı.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen de yaptığı konuşmada, 13 yaşında iken, bölücü terör örgütü tarafından babasının alçakça katledildiğini belirterek, "Bu aziz vatanda binlerce yıldır barış ve kardeşlik içinde yaşadık. Dökülen gözyaşları hep aynı, ağıtlar; Kürtçe olsa, Türkçe olsa, Arapça da olsa hep aynı, bu ülkede paylaşamayacağımız hiçbir değer olamaz. Terör örgütünün yaptığı eylemlere bakın, sözde Kürtlerin davasını savunuyorlar. 6 bin Kürt kardeşimizi katlettiler, henüz ismi konmamış bebelerin, yaşlı dedelerimizi haince katlettiler. Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne uzanan bu hain ellere Allah fırsat vermesin. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun" diye konuştu.

Sözen, hafta içinde Ankara'da katıldığı bir toplantı da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in taziye dileklerini de ailelere illetti. Yapılan konuşmaların ardından, İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından aziz şehitler için dua okundu.

Palamutlu Köyü'ndeki ziyaretini tamamlayan Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyet, daha sonra merkeze bağlı Pınarca Köyü'nde şehit köy korucusu Enver Kundaracıoğlu'nun ailesine taziyede bulundu. Vali Tutulmaz, aileye ve köy halkına başsağlığı dileklerini iletti. Şehit ailesinin sorun ve taleplerini dinleyen Vali Tutulmaz daha sonra Siirt'te döndü.

- Siirt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt Valisi Tutulmaz'dan, Şehit Köy Korucularının Ailelerine Taziye Ziyareti - Son Dakika


Advertisement