Şike Davasında Çıkan Olaylara İlişkin 20 Sanığın Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Şike Davasında Çıkan Olaylara İlişkin 20 Sanığın Yargılanmasına Başlandı

Şike Davasında Çıkan Olaylara İlişkin 20 Sanığın Yargılanmasına Başlandı

Futbolda şike iddialarına ilişkin davanın 4 Mayıs 2012 tarihinde görülen duruşma sonrası adliye önünde 3 polis memuru ile bir muhabirin yaralandığı olaylara ilişkin 20 taraftarın yargılanmasına başlandı.

24.01.2013 17:14

Futbolda şike iddialarına ilişkin davanın 4 Mayıs 2012 tarihinde görülen duruşma sonrası adliye önünde 3 polis memuru ile bir muhabirin yaralandığı olaylara ilişkin 20 taraftarın yargılanmasına başlandı. Sanıklar boyunlarında Fenerbahçe atkısı olduğundan ötürü gözaltına alındıklarını iddia etti.

İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 14 tutuksuz sanığın yanı sıra müştekiler muhabir Yavuz Oymak, polis memuru Şeref Taştemür, Nabi Can Turan ve Mehmet Emin Büyükbaş hazır bulundu.

Şike davasının 4 Mayıs 2012 de görülen celsesinde, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a destek vermek için taraftarlar adliye önünde toplanmış, Yıldırım'ın tahliye olmaması üzerine adliye önünde çıkan olaylara polis müdahale etmişti. Çıkan olaylarda 3 polis memur ile bir tv muhabiri yaralanmış, 20 kişi ise gözaltına alınmıştı.

Haklarında "basit yaralama", "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan sanıklar hakim karşısına çıktıkları ilk duruşmada üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediler.

Duruşmada söz alan sanıklar, polise karşı bir eylem sergilemediklerini, direnmediklerini ve taşlı sopalı arbede esnasında herhangi birisinin yaralanmasını gerektirecek eylemde bulunmadıklarını iddia ettiler.

"Çağlayan Adliyesi'nde görülmekte olan Aziz Yıldırım'la ilgili davayı takip etmek ve Yıldırım'a destek olmak için adliyeye gelmiştik" diyen taraftarlar, "Duruşma sonrasında yolumuza devam ederken polisler üzerimizde Fenerbahçe atkısı olduğu gözaltına alındık" dediler.

Müşteki gazeteci Yavuz Oymak ise, olay günü basın mensubu olarak olayları izlemek için adliyede olduğunu, duruşma sonlandığı zaman tahliye kararı çıkmadığı için polislerle taraftar arasında kargaşa yaşandığını ve bu sırada elmacık kemiğine sert bir cisim geldiğini belirtti. Sert bir cismin nereden geldiğini ve kimin attığını bilmediğini söyleyen Oymak, eylemi gerçekleştiren kişilerden şikayetçi olmadığını ifade etti. Polis memuru Şeref Taştemur'un da şikayetçi olmadığı duruşmada diğer polis memurları Nabi Can Turan ve Mehmet Emin Büyükbaş şikayetçi oldu ancak davaya katılma taleplerinin olmadığını ifade etti.

Duruşmada söz alan bir kısım sanıklar müdafii avukat Mehmet Ayhan Kalaycı, "Kimin hangi eylemi gerçekleştirdiği müştekiler tarafından da tespit edilememiştir. Müvekkillerimin suçlanmasının tek nedeni boyunlarındaki Fenerbahçe atkısının olmasıdır" dedi.

Mahkeme, duruşmaya gelmeyen sanıkların bir sonraki celsede hazır edilerek savunmalarının alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şike Davasında Çıkan Olaylara İlişkin 20 Sanığın Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement