Sıklık Tabiat Parkı'na 1.5 Milyon TL Yatırım - Son Dakika
Güncel

Sıklık Tabiat Parkı'na 1.5 Milyon TL Yatırım

Sıklık Tabiat Parkı\'na 1.5 Milyon TL Yatırım

Çorum - Samsun karayolu üzerinde bulunan Sıklık Tabiat Parkı, doğa ve yaban hayvanlarıyla iç içe zaman geçirilen bir alan haline getirildi.

11.04.2013 10:50  Güncelleme: 14:02

Çorum'da 1.5 milyon liralık yatırım yapılan Sıklık Tabiat Parkı; manzara, seyir terasları, çay bahçesi, yürüyüş yolu, büyükler ve çocuklar için oyun parkları, spor alanı ile vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Çorum Valisi Sabri Başköy, Çorum-Samsun karayolu üzerindeki parkta, yeni yapılan çalışmalarla ilgili saha gezisi yaptı. Vali Başköy, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan ile Orman ve Su İşleri Müdürü Mahmut Temel'den bölgeyle ilgili bilgi aldı. Mahmut Temel; şu anda 3 geyik, 3 ceylan ve 6 adet karacanın yer aldığı fauna tanıtım alanı oluşturulduğunu, ayrıca 83 dönümlük botanik bahçeye 145 türden 4 bin 500 adet fidan dikildiğini belirtti. Temel, ayrıca parka 95 adet yeni kamelya ve 285 adet piknik masası ilave edildiğini de ifade ederek, " Türkiye'de ilk defa 450 metrekare büyüklüğünde labirent oyun alanı ve kuleden 22 metre uzunluğunda kaykay, futbol sahası ve tribün yapılacak" dedi.

Vali Sabri Başköy ise parkın yenilenmesi için 1.5 milyon lira harcama yaptıklarını belirterek, "Çorum, civar illerde olmayan çok güzel bir tabiat parkına kavuştu. Hemşerilerimizden buraya sahip çıkmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sıklık Tabiat Parkı'na 1.5 Milyon TL Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement