Silah ve Mühimmat Yüklü Olduğu İddia Edilen Gemi İskenderun Açıklarına Demirledi (2) - Son Dakika
Güncel

Silah ve Mühimmat Yüklü Olduğu İddia Edilen Gemi İskenderun Açıklarına Demirledi (2)

Silah ve Mühimmat Yüklü Olduğu İddia Edilen Gemi İskenderun Açıklarına Demirledi (2)

İskenderun Limanı'nın 2,5 mil açığında demirleyen Antigua Barbuda bandıralı Atlantic Cruiser adlı kuru yük gemisinde ilk incelemede patlayıcı-mühimmat olduğu belirlendi ve bu nedenle tehlikeli madde taşıdığını işaret eden 'kırmızı bayrak' çekildi.

18.04.2012 16:23

Silah VE MÜHİMMAT YÜKLÜ OLDUĞU İDDİA EDİLEN GEMİ İSKENDERUN AÇIKLARINA DEMİRLEDİ (2)

GEMİDE PATLAYICI-MÜHİMMAT VAR

İskenderun Limanı'nın 2,5 mil açığında demirleyen Antigua Barbuda bandıralı Atlantic Cruiser adlı kuru yük gemisinde ilk incelemede patlayıcı-mühimmat olduğu belirlendi ve bu nedenle tehlikeli madde taşıdığını işaret eden 'kırmızı bayrak' çekildi. Patlayıcı-mühimmatın miktarı ve türü konusunda bilgi verilmezken, geminin ayrıntılı incelenmesi için limanı çekileceği belirtildi.

Geçen cuma günü Mısır'ın Port Said limanından yola çıkan ve Suriye'ye transit yük taşıdığı kaydedilen Atlantic Cruiser adlı gemi, İskenderun Limanı açıklarında demirlemesinin ardından, incelemeye yapmak üzere İskenderun Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, deniz polisi, gemi acentası yetkilileri ve avukatlardan oluşan heyet, bazı ajansların muhabirleriyle birlikte iki ayrı botla gemiye ulaştı.

Heyetten, en önce deniz sağlık ekibi gemiye çıkıp, sağlık kontrolleri yaptı. Ardından diğer üyeler ve gazeteciler gemiye alındı. Kaptanla görüşme yapan yetkililer, geminin yük belgelerini kontrol edip, incelemelerde bulundu. Bu sırada gazeteciler, yemekhane bölümünde bekletildi. Ekibin gemideki ön kontrollerinde 4 farklı yük olduğu ve bunların arasında patlayıcı-mühimmat bulunduğunu saptandı. Görevliler, gemiye denizcilik kurallarına göre tehlikeli madde taşıdığını işaret eden 'kırmızı bayrak' çekti. Patlayıcı-mühimmatın miktarı ve türüyle ilgili açıklama yapılmadı. İnceleme heyetiyle, gemi yetkililerinin görüşmelerinde gazetecilerin fotoğraf ve görüntü çekmesine izin verilmedi.

İncelemelerin tamamlanmasının ardından gümrük muhafaza yetkilileri, geminin İskenderun Limanı'na yanaştırılıp, ayrıntılı incelemesinin yapılacağını söyledi. Limana girişi sağlanacak geminin yük kapaklarının açılıp, genel kontrollerinin yapılması bekleniyor. - Hatay/ İskenderun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silah ve Mühimmat Yüklü Olduğu İddia Edilen Gemi İskenderun Açıklarına Demirledi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement