Silifkeli Köylülerin Yol Açma Çalışması - Son Dakika
Güncel

Silifkeli Köylülerin Yol Açma Çalışması

Silifkeli Köylülerin Yol Açma Çalışması

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Demircili Köyü'nde oturanlar, ilçeye ulaşımı sağlayan yolun genişletme çalışmaları nedeniyle kapanması üzerine, eski patika yolu kullanıma açmak için imece usulüyle çalışma başlattı.

19.03.2013 13:36

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Demircili Köyü'nde oturanlar, ilçeye ulaşımı sağlayan yolun genişletme çalışmaları nedeniyle kapanması üzerine, eski patika yolu kullanıma açmak için imece usulüyle çalışma başlattı.

Silifke'ye bağlı Demircili Köyü'nün sakinlerinin her zaman kullandığı yol, genişletme çalışmalarından dolayı geçici bir süreyle kapatıldı. Başka bir güzergahı kullanarak ilçeye gitmek isteyen köylüler, gidiş- dönüş 70 kilometre mesafeyi kat etmek zorunda kaldı. Mesafenin uzak, zaman kaybının çok olması nedeniyle köylüler 50 yıl önce kullandıkları eski patika yolu açmak için kazma kürekle çalışma başlattı. Köylüler, zeminin düzleşmesi ve araçların rahatça geçebilmesi için de traktörlerle getirdikleri toprağı yola döktü.

Ak Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, ilçe merkeziyle Demircili Köyü arasındaki mesafeyi 3 kilometreye düşürecek yolu, partisinin Silifke İlçe Başkanı İsmail Köroğlu, Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Aslan ve Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı ile birlikte inceledi. Köylülerle de görüşen Bozkurt, "Silifke-Mara yolu dar, uçurum olan tehlikeli bir yoldu. En kısa sürede yapılması için ihale ettik ve bir buçuk ayda tamamlanacak. Köylülerimizin ilçe merkezine gelip gidebilmesi için yeni güzergah verilmiş. Gidiş geliş 70 kilometrelik bir mesafe. Yol uzun olunca köylülerimiz bu tarihi yolu tahrip etmeden açıyorlar. Böylelikle gerek okula giden çocuklar, gerekse vatandaşlar ilçe merkezine kısa sürede gidebilecek. Ayrıca bu yol yaklaşık 50 yıl önce kullanılan tarihi bir yoldu. Köylülerimiz yeni yol açılıncaya kadar bu tarihi yolu kullanacaklar" dedi.

Köylüler ise "Silifke-Krobası (Mara) karayolu güzergahında bulunan köyümüz, genişletme çalışmalarından dolayı yolu kullanamaz oldu. Bize Silifke'ye ulaşabilmemiz için Meydan, Karadedeli, Atayurt ve Silifke güzergahını kullanmamızı söylediler. Bu yoldan Silifke'ye gidiş gelişimiz 70 kilometre mesafe yapıyor. Yolun uzamasından dolayı servisler öğrencilerimizi taşımazken, Silifke'de çalışan tarım, sanayi, esnaf ve inşaat işçileri gidemez duruma geldi. Biz de en kısa yoldan Silifke'ye ulaşabilmek için eski tarihi bu yolu kendi imkanlarımızla açmaya karar verdik" diye konuştu. - Mersin/ Silifke

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silifkeli Köylülerin Yol Açma Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement