Silivri Yoğurdu Dünyaya Açıldı - Son Dakika
Güncel

Silivri Yoğurdu Dünyaya Açıldı

Silivri Yoğurdu Dünyaya Açıldı

Geleneksel olarak yapılan Silivri Yoğurt Festivali'nin 52'ncisi, bu yıl 10 bin vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

02.07.2013 15:58

Geleneksel olarak yapılan Silivri Yoğurt Festivali'nin 52'ncisi, bu yıl 10 bin vatandaşın katılımı ile gerçekleşti. 11 ülkenin dans ekiplerinin de katıldığı festivalde yoğurtlar, camlardan ve balkonlardan izleyenlere dağıtıldı.

52. Silivri Yoğurt Festivali, 10 bin vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi. Silivri Belediyesi Bando Takımı eşliğindeki yürüyüşe Silivri Kaymakamı Salih Keser ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da katılırken, başta Litvanya, Yunanistan, Rusya, Filistin, İtalya, Endonezya, Belçika, Sırbistan, KKTC, Bulgaristan ve Makedonya gibi 11 ülkenin dans ekipleri de kortej şeklinde yürüyerek festivale renk kattı. Kortej yürüyüşü sırasında nostalji havasındaki yoğurtçular Silivrili halka 5 bin kutu yoğurt dağıtarak, eski festival geleneklerini yeniden canlandırdı. Yoğurtların camlardan ve balkonlardan izleyenlere elden ele dağıtılması renkli kareler oluşturdu. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, "Silivri yoğurdunu uluslararası etkinliklerle tüm dünyaya duyuracağız" dedi.

Kortej yürüyüşünün ardından Kabotaj Bayramı nedeniyle Silivri sahilinde balıkçı heykelinin de açılışı gerçekleştirildi. Açılışı Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Kaymakamı Salih Keser ve dünyaca ünlü Silivrili heykeltıraş Kemal Tufan birlikte yaptı. Hafta sonuna kadar sürecek etkinliklerde ilk üç gün yerel sanatçılar sahne alırken, son 3 gün ise Hadise, Edip Akbayram ve Sıla sahne alacak. Yoğurt mayalama yarışı, yoğurt yeme yarışı, sportif etkinlikler, kültür sanat ve el sanatları sergileri olmak üzere dolu dolu bir festival programı vatandaşları bekliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Silivri Yoğurdu Dünyaya Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement