Silopi'de BDP'lilerin Yürüyüşüne İzin Verilmedi - Son Dakika
Güncel

Silopi'de BDP'lilerin Yürüyüşüne İzin Verilmedi

Silopi\'de BDP\'lilerin Yürüyüşüne İzin Verilmedi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde BDP'lilerin, Paris'te 3 kadın PKK'lının öldürülmesini protesto için yürümek istemesine, polis izin vermedi.

22.01.2013 15:23  Güncelleme: 09:15

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde BDP'lilerin, Paris'te 3 kadın PKK'lının öldürülmesini protesto için Fransa Büyükelçiliği'ne faks çekmek için yürümek istemesine, polis izin vermedi vermedi. BDP İlçe Başkanı Muhsun Kunur ile Silopi Emniyet Müdürü Zeki Sezer arasında bir süre izin tartışması yaşandı.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde BDP'liler, Paris'te PKK'lı kadınlar Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez'in öldürülmesini protesto etmek için Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği'ne faks çekme eylemi yapmak istedi. Aralarında BDP İlçe Başkanı Muhsun Kunur'un da bulunduğu yaklaşık 150 kişi, parti binası önünden 400 metre mesafedeki PTT şubesine yürüyüşe geçince, önlem alan polis grubu durdurdu. Yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle izin verilmeyeceğini bildirdi.

BDP Silopi İlçe Başkanı Muhsun Kunur, orada bulunan Silopi Emniyet Müdürü Zeki Sezer'in yanına giderek, yürüyüş yapmalarına izin verilmesini istedi. Sezer, parti önünde basın açıklamasının yapılmasını ve aralarından seçilen kişilerin PTT'ye gitmelerine izin verebileceklerini belirtti. Bunun üzerine Kunur, başka yerlerde basın açıklamalarının yapıldığını ve sorun yaşanmadığını söyleyerek, Müdür Sezer'e, "O zaman siz kendi bencilliğinizi koyuyorsunuz. Bu uygun olmayacak. Eğer Şırnak'ta oluyorsa, Diyarbakır'da oluyorsa, burada da olacak. Bunu bil" deyince aralarında şu tartışma geçti:

Sezer: O zaman buyurun yapın.

Kunur: Yapacağım. Sen de müdahale edersin müdürüm.

Sezer: Buyurun,

Kunur: Bu ülkede huzur var, refah var. Sen bunu bozamazsın. Bu ülkede demokratik hava var. Bir diyalog havası var. Biz de buna destek olacağız. Biz bunlara yardımcı olacağız. Herkes bölgesinde buna yardımcı olacak ki bu şey sağlanabilsin.

Sezer: Git bana yardımcı ol.

Kunur: Tamam olacağım.

Sezer: Farklı muamelelere girmeyelim. Seni ikaz ediyorum tekrar. Artık konuşmayı burada bırakıyorum. Konuşma burada bitmiştir. Basın açıklamanı yap dağıl. Başka bir şey söylemiyorum. Tamam başkan.

BDP İlçe Başkanı Kunur, yürüyüşe izin verilmemesi üzerine parti binası önünde toplananlara hitaben Kürtçe konuşma yaptı. BDP'liler sloganlar eşliğinde 5 dakikalık oturma eyleminin ardından dağıldı.

MSY(GG/AAA) - Şırnak/ Silopi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi'de BDP'lilerin Yürüyüşüne İzin Verilmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement