Silopi'de Sınırı Yasa Dışı Geçmek İsteyenlere Asker İzin Vermedi - Son Dakika
Güncel

Silopi'de Sınırı Yasa Dışı Geçmek İsteyenlere Asker İzin Vermedi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Türkiye’nin Kuzey Irak sınırını kaçak yollardan yüzerek geçen şoförlere asker izin vermedi.

10.09.2015 16:21

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Türkiye'nin Kuzey Irak sınırını kaçak yollardan yüzerek geçen şoförlere asker izin vermedi.

Cizre ilçesinde Şırnak Valiliği tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Habur Sınır Kapısı'nda girişlerde yaşanan problemlerden dolayı şoförler Irak tarafında mağduriyet yaşıyor. GSM şebekelerinin olmadığı Cizre'de akrabalarından haber alamayan şoförler, sınır kapısından giriş yapamayınca yurda yasa dışı yollardan girmeye çalıştı. Yaklaşık 500 civarı şoför Türkiye-Irak sınır çizgisini oluşturan Hezil Çayı'na kadar gelerek ellerine beyaz bayrak aldıktan sonra yasa dışı yollardan yurda giriş yapmaya çalıştı. Sınırdaki Kapılı Jandarma Taburu'ndan uyarı ateşleri yapılınca bazı şoförler gelmekten vazgeçti. Yaklaşık 50 şoför sınırın bu tarafına geçmeyi başarırken nereden açıldığı bilinmeyen ateş sonucu isimleri öğrenilemeyen 4 şoför yaralandı. Yaralanan kişiler arkadaşlarının yardımı ile Zaho'daki hastanelere kaldırıldı.

Sınırı kaçak yollardan geçen Ali Badur, "15 gündür Irak'ta bekliyoruz. Evlerimizden çocuklarımızdan bir haber alamıyoruz. Ne oldu ne bitti bilmiyoruz. Peşmergeler de izin vermiyor. Kapı çalışmıyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Mecburuz. Sınırı geçmek zorunda kaldık. Yetkililere sesleniyorum" dedi.

Sınırı yasa dışı yollardan geçen şoförlerin önü jandarmaya ait zırhlı araç ve TOMA tarafından kesildi. Askerler ile yapılan görüşme sonunda şoförler karşıya geri gitmeleri için ikna edildi. Kapılı köyünde askerlerin gözetiminde şoförler geldikleri yoldan tekrar sınırın karşı yakasına geçiş yaptı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Silopi'de Sınırı Yasa Dışı Geçmek İsteyenlere Asker İzin Vermedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • jonathan: askerler ateş açmış nereden geldiği kelimesi burda çok yanlış !!! 0 0 Yanıtla

Advertisement