Sınır Ötesine 10 Tır Yardım Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Sınır Ötesine 10 Tır Yardım Gönderildi

Sınır Ötesine 10 Tır Yardım Gönderildi

Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle toplanan 10 tır insani yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

15.06.2017 13:29

Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle toplanan 10 tır insani yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşların iş birliğiyle temin edilen yardım malzemelerini taşıyan tırların uğurlanması için Paşabağı Mahallesi'ndeki deponun önünde tören düzenlendi.

Vali Güngör Azim Tuna, burada yaptığı konuşmada, kısa süre önce başlattıkları yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımların ilk kısmını sınır ötesine göndermek için bir araya geldiklerini söyledi.

Herkesten yardım kampanyasına destek vermesini isteyen Tuna, "Bir çuval un 60 lira ama belki bir ailenin haftalarca yiyebileceği ekmeği temin etmiş oluyoruz. Bunlarla içinde yaşadığımız dünyanın daha güzel olmasına vesile olacağız, hem de öteki dünyaya sevap olarak yatırım yapmış olacağız." dedi.

Şanlıurfa'nın geçmişten gelen özelliğiyle ensar ruhu taşıdığını belirten Tuna, yardımların toplanmasına katkı sunan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de Şanlıurfa'nın bir çok konuda olduğu gibi bu gün de yardımlar konusunda üzerine düşeni yaptığını söyledi.

Büyük ülke olmanın gereklerinden bir tanesinin mazlumlara yardım etmek olduğunu vurgulayan Çiftçi, herkesin dilediği şekilde yaşaması temennisinde bulundu.

Platform Başkanı Osman Gerem ise tarih boyunca yardıma muhtaçlara el uzatan bir ecdadın torunları olarak, mazlumların gönlüne sevinç, sofralarına bereket olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Gerem, sınır ötesine yardım göndermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile yardım malzemesi yüklü tırlar, Cilvegözü Sınır Kapısı'na uğurlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sınır Ötesine 10 Tır Yardım Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement