Sınırdan Zirveye Başarı Öyküsü - Son Dakika
Güncel

Sınırdan Zirveye Başarı Öyküsü

Sınırdan Zirveye Başarı Öyküsü

Özalp ilçesinde eğitim veren ve 4 yılda 3 kez Yatılı Bölge Ortaokulları arasında Türkiye birincisi olan Özalp Yatılı Bölge Ortaokulu, son açıklanan TEOG sonuçlarında da önemli başarıya imza attı.

20.01.2015 14:44  Güncelleme: 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özalp ilçesinde eğitim veren Özalp Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO), son 4 yılda yapılan sınavlarda 3 kez üst üste Türkiye birincisi oldu.

İran sınırında bulunan Özalp YBO'ya 2011 yılında atanmasının ardından öğretmenlerle birlikte eğitim başarısının artması için çalışmaya başlayan okul müdürü Mehmet Salih Aksoy, hayata geçirdiği projelerle yüzlerce öğrencinin Türkiye ve Van'daki değişik liselere yerleşmesini sağladı.

Okulun başarılarıyla adını duyurmasını kendilerine hedef olarak belirleyen öğretmenler, gösterdikleri çabayla 2010-2011 eğitim öğretim yılında SBS'ye katılan 105 öğrenciden 61'ini çeşitli liselere yerleştirmeyi başardı.

Bu sonuçla YBO'lar arasında en yüksek rakama ulaşarak Türkiye birincisi olan Özalp YBO, 2011-2012 yılı SBS'de 64, 2012-2013 yılı SBS'de de 96 öğrencisini çeşitli liselere yerleştirerek üst üste 3 kez Türkiye birincisi oldu.

Geçtiğimiz yıl Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'na (TEOG) hazırlanan 120 öğrenciden 96'sının çeşitli liselere yerleştiği okulda, bu yıl da 2 öğrenci soruların tamamını doğru yanıtlayarak birinciler arasındaki yerlerini aldı.

Okula atandığı günden itibaren öğretmenlerle beraber öğrencilerin başarısı için çaba gösterdiklerini belirten okul müdürü Aksoy, başarının ekip çalışmasıyla elde edildiğini vurguladı.

Tüm öğretmenlerin görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiğini ve öğrencilerle yakından ilgilendiklerini anlatan Aksoy, şöyle konuştu:

"Okulumuz 4 yıldan bu yana çok başarılı çalışmalara imza atmakta ve bunun sonuçlarını almaktadır. En son iki öğrencimiz TEOG sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak birincilir arasında yer almıştır. Bu bizim için en büyük gurur kaynağı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra da başarılı çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. İlçe Milli Eğitim Müdürü Zafer Kayakeser, başarımızı görmezden gelmemiş ve bizleri onure etmiştir. İlçe Kaymakamı İsmail Çiçek de başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendirdi. Hepsine teşekkür ediyorum." - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sınırdan Zirveye Başarı Öyküsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement