Sırbistan'da Yetim ve İhtiyaç Sahibi Ailelere Yakacak Desteği - Son Dakika
Güncel

Sırbistan'da Yetim ve İhtiyaç Sahibi Ailelere Yakacak Desteği

Sırbistan\'da Yetim ve İhtiyaç Sahibi Ailelere Yakacak Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sırbistan Sancak Bölgesi’nin 6 şehrinde 155 yetim ve ihtiyaç sahibi aileye yakacak desteğinde bulunuldu.

21.07.2015 10:11

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sırbistan Sancak Bölgesi'nin 6 şehrinde 155 yetim ve ihtiyaç sahibi aileye yakacak desteğinde bulunuldu.

TİKA sosyal ve kalkınma alanında yaptığı çalışmalarla faaliyet gösterdiği ülkelerde önemli projelere imza atıyor. Balkanlar'da Sırbistan ve Karadağ arasındaki koridorda, merkezi Yeni Pazar (Novi Pazar) kenti olan ve Boşnak ve diğer Müslümanların nüfusun çoğunluğunu teşkil ettiği Sancak bölgesi, ekonomisinin gelişmemiş olması sebebiyle işsizlik oranı yüksek seviyelerde ve bölge halkının ekonomik durumunu olumsuz yönde etkiliyor.

TİKA Sancak bölgesinin altı farklı şehri olan Novi Pazar, Tutin, Syenitsa, Priyepolye, Nova Varoş'daki 155 yetim ve fakir ailelere yakacak dağıtımında bulunacak. Sırbistan'da gerçekleştirdiği önemli projelerle faaliyetlerine devam eden TİKA, Sancak bölgesi şehirlerinden olan Priboy'da ihtiyaç sahibi yetim ve fakir ailelere üçer metreküp yakacak desteği kapsamında ilk dağıtımını gerçekleştirdi.

TİKA tarafından verilen destekten dolayı duyulan memnuniyetlerini dile getiren Priboy halkı, Ramazan ayında böyle bir desteğin yetim ve fakir aileler için oldukça önemli olduğunu dile getirdiler. Söz konusu dağıtımın ardından faaliyetleri hakkında bilgi veren TİKA Sırbistan Koordinatör Mehmet Bayrak, TİKA'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi kalkınma yardımı kuruluşu olduğunu ve yurtdışındaki ofisleri aracılığıyla proje ve faaliyet yürüttüğünü belirtti. Bayrak, yetim ve fakir aileler ile bir araya gelmenin kendileri için bir onur olduğunu ifade ederek desteklerinin devam edeceğini kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sırbistan'da Yetim ve İhtiyaç Sahibi Ailelere Yakacak Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement