Şirvan Daltepe Köyünde Şehitler Törenle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Şirvan Daltepe Köyünde Şehitler Törenle Anıldı

Şirvan Daltepe Köyünde Şehitler Törenle Anıldı

Şirvan ilçesine bağlı Daltepe ve Kalkancık köylerinde 1993 yılında terör örgütü pkk tarafından katledilen çoğu çocuk, kadın ve yaşlı 33 vatandaşımız, törenle anıldı.

05.10.2013 19:24

Daltepe köyünde düzenlenen törene, Vali Ahmet Aydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, Şirvan kaymakamı İbrahim Özdel, belediye başkanı Necat Cellek, civar köylerden gelen vatandaş ile Daltepe ve kalkancık köy sakinleri ile davetliler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin öğrenciler tarafından okunmasının ardından konuşan İlçe kaymakamı İbrahim Özdel yaptığı konuşmada,"Şehitlik mertebesinin Peygamberlik makamından sonra en ulvi makam olduğunu belirterek, 4 Ekim 1933 yılında bir gece baskınında, gözü dönmüş nifak şebekesinin genç, çocuk, kadın, yaşlı demeden Daltepe köyümüzde 23 vatandaşımız, bu köye bağlı Kalkancık mezrasında da 10 vatandaşımız şehit edildi. Bu katliamı yapanların uluslararası bir fitne şebekesi olduğunu ve bizleri içerden yıkmaya çalıştıklarını biliyoruz. Bu karanlık odaklar asla amaçlarına ulaşamayacaklardır." dedi.

3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal ise,"30 yıldan beri bölgemizde bölücü terör örgütü ile mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam etmektedir. Birçok ilimizde şehitlerimiz olmuştur. Biz bu şehitlerimizin sayesinde huzur ve güven içinde yaşamaktayız. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmamaya ve vatanımızın parçalatmamaya ant içmişiz.

Bu kutsal görevi kanımızın son damlasına kadar sürdüreceğimizi herkes bilsin. Bu Şehitlerimizin aileleri bizim evlatlarımızdır. Bunların her zaman yanındayız. Ayrıca bölgede bizlerle çalışan kahraman köy korucularımıza ve vatandaşlarımızı da selamlıyorum. Onlarla çalışmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Tüm şehitlerimiz rahmetle ve saygıyla anıyorum."diye konuştu.

Bin yıldan beri bu topraklarda farklı kültürlerin birlik ve beraberlik içinde yaşandığını belirten Vali Ahmet Aydın,"Tarih sahnesine baktığımızda, ülkemizde dış mihrakların karanlık senaryolarını görürüz.30 yıldan beri Türk-Kürt çatışması adı altında binlerce vatan evladımız yaşamını yitirdi. Örgütün yapısını incelediğinizde çoğunun dış mihraklı güç odaklarının uzantıları olduğunu görüyoruz. Daltepe köyümüzde bu caniler, camilere sığınmış ve adı konulmamış üç-beş aylık bebekleri bile katletti. Bu elim olayda yüreğimiz parçalandı. Acılarımız taze ve yüreğimizdedir. "dedi.

Sayın başkanımızın başlattığı çözüm sürecinde çok önemli demokratik gelişmelerin yaşandığını belirten Vali Aydın;"bölgemizde çözüm süreciyle birlikte huzurun başladığını ve vatandaşlarımızın bu sürece büyük bir destek verdiklerini görüyoruz. Türkiye çok güçlü bir ülke, bundan rahatsızlık duyan dış mihraklar bu sürecin bozulması için her türlü oyunu oyuyorlar. Ülkemizin kıymetini iyi bilmemiz lazım. Bu karanlık oyunlara asla gelmeyelim. Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe Türkiye dünya arenasında söz sahibi en güçlü ülkeler arasında yerini alacaktır.1993 yılında terör örgütü tarafından yapılan bu katliamı nefretle kınıyor ve lanetliyorum. Tüm şehitlerimizi de rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları Şad olsun."şeklinde konuştu.

Muhabir : M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Şirvan Daltepe Köyünde Şehitler Törenle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement