Sisi ve Hafter Libya'daki Son Gelişmeleri Değerlendirdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sisi ve Hafter Libya'daki Son Gelişmeleri Değerlendirdi

14.04.2019 15:53

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile son gelişmeleri değerlendirdi.

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile son gelişmeleri değerlendirdi.

Mısır Resmi ajansı MENA'nın haberine göre, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Halife Hafter'i başkent Kahire'deki İttihadiye Sarayı'nda kabul etti.

Görüşmede Libya'daki son gelişmelerin değerlendirildiği belirtildi.

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine başkentte konuşlanan Ulusal Mutabakat Hükümeti birlikleri de karşı operasyon başlatmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Libya'da 10 gündür devam eden çatışmalarda ölü sayısının 121, yaralı sayısının da 561'e yükseldiğini bildirmişti.

Başkent Trablus etrafında şiddetlenen çatışmalar 10 gündür devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sisi ve Hafter Libya'daki Son Gelişmeleri Değerlendirdi - Son Dakika


Advertisement