Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Candaş'ın Öldürülmesi Davası - Son Dakika
Güncel

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Candaş'ın Öldürülmesi Davası

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Candaş\'ın Öldürülmesi Davası

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesine ilişkin 4'ü tutuklu 6 sanığın, "kasten öldürme, kasten öldürmeye yardım ve azmettirme" suçlarından yargılandığı davada, bir sanık tahliye edildi.

14.06.2017 14:51

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesine ilişkin 4'ü tutuklu 6 sanığın, "kasten öldürme, kasten öldürmeye yardım ve azmettirme" suçlarından yargılandığı davada, bir sanık tahliye edildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Şenol Şahin, Engin Gölve, Hacı Avcı ve Metin Şentürk katıldı. Başka suçtan tutuklu sanık Mithat Yılmaz'ın da hazır olduğu duruşmaya öldürülen Candaş'ın eşi Nurcan Candaş ile kardeşi Cemal Candaş ve tarafların avukatları geldi.

Duruşmada, tutuklu sanıklar tahliye talebinde bulundu.

Candaş ailesinin avukatı Duygun Yarsuvat, basından olayla ilgili görüntüleri temin ettiklerini, CD'ye aktardıklarını, gerekirse bu görüntülerin izlenebileceğini söyledi.

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti sanık Metin Şentürk'ün adli kontrol tedbirleri uygulanmak suretiyle tahliyesine karar verdi.

Tutuklu sanıklar Şenol Şahin, Engin Gölve ve Hacı Avcı'nın tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Davanın geçmişi

Şişli Belediyesinde 18 Temmuz 2016'da silahlı saldırıya uğrayan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş, kaldırıldığı hastanede 19 Temmuz'da hayatını kaybetmiş, cinayete ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı. Olay günü gözaltına alınan sanık Şenol Şahin, tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında aralarında müteahhit, mimar, inşaat firması sahipleri, eski belediye başkan danışmanının da bulunduğu 16 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerden 6'sı tutuklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, cinayetin faili olduğu belirtilen sanık Şenol Şahin'in, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan, sanıklardan Mithat Yılmaz'ın da "cinayeti azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

İddianamede, diğer sanıklar Engin Gölve, Hacı Avcı, Bilal Yaman ve Metin Şentürk'ün "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 15'er yıldan 20'şer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Başsavcılığın, olayla ilgili adı geçen bazı şüpheliler hakkında ayrı bir soruşturmaya ise devam ettiği belirtiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Candaş'ın Öldürülmesi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement