Sivas Adliyesinde Güvenlik Önlemleri Artırıldı - Son Dakika
Güncel

Sivas Adliyesinde Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Sivas Adliyesinde Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Sivas Adliyesi’nde, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın teröristler tarafından rehin alınarak şehit edilmesinin ardından güvenlik önlemleri artırıldı.

01.04.2015 15:24

Sivas Adliyesi'nde, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın teröristler tarafından rehin alınarak şehit edilmesinin ardından güvenlik önlemleri artırıldı.

İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'nde, terör saldırısında şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın ardından Sivas Adliyesi'nde güvenlik önlemleri artırıldı. Adliye personeli ve vatandaşlar cihazlardan geçirilerek ve üstleri aranarak adliyeden içeri alındı.

Sivas Barosu Başkanı Hakan Bahadır yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, "Dün İstanbul'da üzücü bir olay yaşadık. Bu olayda hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz beye Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm yargı camiasının da başı sağolsun diyorum. Bu elim olay herkesi üzmüştür ziyadesiyle bizi de üzmüştür" dedi.

"OLAYIN AVUKATLAR NEDENİYLE OLDUĞUNU SÖYLEMEK YANLIŞ"

Yargı camiası içerisinde avukatların önemli olduğuna dikkat çeken Bahadır, "Bu münferit olayın avukatlardan kaynaklandığı şeklinde bir bilgi yanlıştır. Yargı camiası içerisinde avukatlar en az diğer yargı mensupları kadar haklara sahip olması gerekir. Bu olay öne sürülerek avukatların bazı haklarının kısıtlanmasını kabul edemeyiz" diye konuştu.

"BENZER SALDIRILAR AVUKATLARA DA YAPILIYOR"

Yargıda çalışanların benzer saldırılara uğradığını söyleyen Bahadır, "Bu saldırıların önüne geçilebilmesi için her türlü güvenlik önleminin alınmasının yanındayız. Kısa zaman önce Gaziantep'te bir meslektaşımız bürosunda saldırıya uğrayarak vefat etti. Bu şekilde hayatını kaybeden tüm yargı mensuplarına Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu olayların tekrar yaşanmamasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Saldırıyı gerçekleştirilen teröristlerin avukat cübbesiyle adliyeye girdiği iddialarının sorulması üzerine Bahadır, "Avukatların adliyeye girişlerinde kendilerine verilmiş çipli kartlarıyla özel kapılardan girmektedir. Bu kapılarda hangi avukatın, hangi saatte adliyeye girdiği bellidir. Avukatların üst ve çantalarının aranmaması yasa gereğidir. Avukatların üstünün aranmaması gerekiyor. Fakat bir insanın avukat cübbesi temin edip, kapıdan avukatım diye girmesi de çok basit bir hadisedir. Herhangi bir kişi avukat cübbesi alarak adliyede dolaşabilir. Bunu engelleyecek güvenlik görevlileridir. Avukatların yasadan kaynaklı haklarının kısıtlanmaması gerekir. Bu onlara verilmiş bir ayrıcalık değildir görevlerinin gereğidir" şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivas Adliyesinde Güvenlik Önlemleri Artırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement