Sivas'ın Bayramın Geleneksel Lezzeti 'Sarığı Burma' - Son Dakika
Güncel

Sivas'ın Bayramın Geleneksel Lezzeti 'Sarığı Burma'

Sivas\'ın Bayramın Geleneksel Lezzeti \'Sarığı Burma\'

Sivas'ın geleneksel tatlısı olarak bilinen 'Sarığı Burma', kısa sürede hazırlanışı ve lezzetiyle bayram sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

17.07.2015 13:00

Sivas'ın geleneksel tatlısı olarak bilinen 'Sarığı Burma', kısa sürede hazırlanışı ve lezzetiyle bayram sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.Sivas'ta Ramazan Bayramı'nda sofraları 'Sarığı Burma' tatlısı süslüyor. Sivas'a özgü olan ve özellikle bayramlarda çok sık ikram edilen sarığı burma tatlısı, lezzetiyle dikkat çekiyor. Adını, sarı renginden alan sarığı burma tatlısı oldukça kısa sürede hazırlanıyor.

Baklavalık yufka içine ceviz serilerek üzerine sıvı tereyağ konuluyor. Daha sonra yufka büzülerek tepsi içine yerleştirilip fırına veriliyor. 170 derecede 30 dakika kızartılan tatlı, fırından çıkarıldıktan sonra üzerine soğuk şerbet dökülüp ceviz içiyle süslenerek servis ediliyor. 21 yıldır aşçılık yapan Sivas Belediyesi Sosyal Tesisleri Mutfak Şefi Hüseyin Tanış, Sarığı Burma'nın çok hafif ve lezzetli bir Sivas tatlısı olduğunu belirterek,"Tatlımızın yapılışı 10 dakika, kızarması 30 dakika sürüyor. Pratik, hafif ve lezzetiyle Sivaslı hanımların yaptığı bir tatlıdır. Sivas'ta bayram sofralarımızın vazgeçilmez tatlısıdır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ın Bayramın Geleneksel Lezzeti 'Sarığı Burma' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement