Sivas Suriyeli Üniversiteliler, Ülkelerindeki İç Savaşı Anlatan Oyunu Sergiledi - Son Dakika
Güncel

Sivas Suriyeli Üniversiteliler, Ülkelerindeki İç Savaşı Anlatan Oyunu Sergiledi

Sivas Suriyeli Üniversiteliler, Ülkelerindeki İç Savaşı Anlatan Oyunu Sergiledi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) eğitim gören Suriyeli öğrenciler, ülkelerinde yaşanan iç savaşı tiyatro oyunu ile anlattı.

20.12.2015 18:50

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) eğitim gören Suriyeli öğrenciler, ülkelerinde yaşanan iç savaşı tiyatro oyunu ile anlattı. CÜ'de eğitim gören Suriyeli yaklaşık 20 öğrenci, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Sivas Şubesinin öncülüğünde bir tiyatro oyunu hazırladı. Tarihi Buruciye Medresesi yanında sergilenen oyunda, Suriye'de yaşanan iç savaş anlatılarak IŞİD ve Esed'in bölgede gerçekleştirdikleri katliama dikkat çekildi. Yaklaşık yarım saat süren oyunu çok sayıda vatandaş izledi. CÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Abdullah Hamutlak 3 yıl önce Türkiye'ye geldiğini ve bir haftadır oyuna hazırlandıklarını belirterek, "Suriye'deki savaşı insanlara göstermek için bu oyunu hazırladık. Suriye'de kimlerin Esed'e destek verdiğini insanlara göstermek istedik" dedi. Esed'in Suriye halkını öldürmek için Lübnan, İran ve Rusya'dan destek aldığını ifade eden Hamutlak, "IŞİD geldi şeriat uyguluyor ama kendisinin İslamla hiç alakası yok. Bunu anlatmaya çalıştık" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Suriyeli Üniversiteliler, Ülkelerindeki İç Savaşı Anlatan Oyunu Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement