Sivas'ta Ahilik Haftası Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Ahilik Haftası Kutlandı

Sivas\'ta Ahilik Haftası Kutlandı

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından Ahilik Haftası nedeniyle kentte çeşitli etkinlikler düzenlendi.

25.09.2013 15:27  Güncelleme: 15:48

Sivas'ta Ahilik Kültürü Haftası bu yıl 23-25 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamaların son gönünde SESOB tarafından Atatürk Kongre ve Etnografya müzesi bahçesinde program düzenlendi.

Programa; Sivas Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Sivas Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, SESOB Başkan Vekili Ali Kılıç ve bazı protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Saydı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Sivas Belediyesi mehter takımı mini bir konser verdi. Vali yardımcısı Mehmet Aktaş, programda yaptığı konuşmada ahilik kültürünün öneminden bahsederek, "Tarih boyunca bizi millet olarak farklı ve özel kılan, tarihin derinliklerinden gelen güçlü bağlarımız ve değerlerimiz bulunmaktadır. Bu değerin en önemlilerinden biride hiç şüphesiz ahilik geleneğidir. Bir Türk esnaf kuruluşu olan ahilik, temeli paylaşma ve dayanışmaya dayanan esnaf teşkilatıdır." dedi.

Programda protokol konuşmalarının ardından yılın ahisi olarak seçilen 45 yıllık anahtarcı ustası Celal Gülseven'e SESOB Başkan Vekili Ali Kılıç tarafından plaket verilerek ahilik kaftanı giydirildi. Genç girişimci kuaför Seda Yüksektepe ve oto motor makas ustası Osman Subaşı'na ise Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş ve Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok tarafından çeyrek altın takıldı.

Program, temsili olarak yapılan şed kuşatma törenin ardından etli bulgur pilavı ve ayran ikram edilmesi ile sona erdi.

Sivas Haber

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Ahilik Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement