Sivas'ta Köylere 'Damızlık Manda' Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Köylere 'Damızlık Manda' Dağıtıldı

Sivas\'ta Köylere \'Damızlık Manda\' Dağıtıldı

Sivas İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ’Mandalarda Verimi Yükseltme Projesi’ kapsamında köylere 20 adet damızlık manda dağıtıldı.

07.03.2016 16:36

Sivas İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Mandalarda Verimi Yükseltme Projesi' kapsamında köylere 20 adet damızlık manda dağıtıldı.

Sivas'ta tarıma ve hayvancılığa verilen desteklerin devamı niteliğinde olan ve kentte yetiştirilen Anadolu Mandası'nın süt veriminin arttırmak amacıyla, 20 adet üstün özellikli damızlık manda boğasının 5 ilçede 12 köye dağıtılması için tören düzenlendi. Ulaş ilçesi Kovalı Bölgesi'nde bulunan et entegre tesisinde gerçekleştirilen dağıtım törenine Sivas Valisi Alim Barut, Altınyayla Kaymakamı Selami Kaya, Jandarma Komutanı Albay Bektaş Aslan, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Arslan ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Alim Barut güzel bir projeyle halkın hizmetinde olduklarını belirterek, "Burada 20 manda damızlık olarak dağıtılıyor ama çok güzel bir birliktelik var. Bu birliktelikten mutlaka güzellik doğar, iyilik doğar, verim doğar. Sivas'ın geleceğinde önemli yer alacağını bildiğimiz, gıda sektöründe önemli yer alacağını bildiğimiz manda yetiştiriciliği, manda sütü ve yoğurdu daha sonrasında belki et olarak da istifade edilecek. Bu güzel bir başlangıç Sivas'ımıza ve tüm yetiştiricilere hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Barut ve beraberindekiler çekilen kura ile damızlık mandalarının dağıtımını gerçekleştirdi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Köylere 'Damızlık Manda' Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement