Sivas'ta Psikiyatri Hastalarından Engelliler Haftası Konseri - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Psikiyatri Hastalarından Engelliler Haftası Konseri

Sivas\'ta Psikiyatri Hastalarından Engelliler Haftası Konseri

Sivas’ta Toplum Ruh Sağlığı merkezinde tedavi gören psikiyatri hastaları Engelliler Haftası nedeniyle Türk halk müziği konseri düzenledi.

13.05.2014 17:06

Sivas'ta Toplum Ruh Sağlığı merkezinde tedavi gören psikiyatri hastaları Engelliler Haftası nedeniyle Türk halk müziği konseri düzenledi.

Sivas'ta ağır psikiyatrik bozukluğu olan hastalara 6 ay müzik eğitimi verildi. Eğitim sonrasında ilk konserini Tıp Bayramı'nda veren hastalar, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde ilk kez halka ve basına açık bir ortamda Engelliler Haftası nedeniyle Türk halk müziği konseri verdi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Sivas Vali Yardımcısı Vefa Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri İbrahim Ethem Özsoy, Numune Hastanesi Yöneticisi Fikret Özkan ve çok sayıda vatandaşın katıldığı konserde dinleyenler keyifli anlar yaşadı.

İki bölümden oluşan konserde davul zurna eşliğinde harmandalı oynayan hastalar, daha sonra seslendirdikleri eserlerle izleyenleri doyasıya eğlendirdi.

Sivas Vali Yardımcısı Vefa Kaya, yaptığı açıklamada, "Bu tür etkinlikler aslında kardeşlerimizin de bahsettiği gibi ruhsal engelli arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin topluma entegrasyonuna ciddi mesafeler kazandırmaktadır. Hocamızın da bahsettiği gibi ilk çalışma esnasında çöp adam yapamayacak insanlarımızın çok ciddi eserler ürettiklerine şahit oluyoruz. Hepimize görev düşüyor, onlara destek olmalıyız ve yalnız bırakmamalıyız. Ben inşallah bu çalışmaların devamını onların da topluma, toplumun birer ferdi olarak yaşamlara dahil olmalarını dilek ve ümit ediyorum" dedi.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlusu Sosyal Hizmet Uzmanı Meltem Özen ise Engelliler Haftası nedeniyle böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Birden çok uğraş alanımız var ama engelliler haftasında özellikle müzik etkinliği yapmak istedik. Uzun süredir bu koroyla hazırlık yapıyorduk. Hem Engelliler Haftası'nda katkıda bulunmak istedik hem de keyifli bir zaman geçirmek istedik. İlk defa ruhsal engelliler halka açık, basına açık bir etkinlik yapmak istediler. Bu bizi çok gururlandıran bir durum" diye konuştu.

Orkestra eşliğinde söylenen şarkıların ardından yaklaşık 2 saat süren konser sona erdi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Psikiyatri Hastalarından Engelliler Haftası Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement