Sivaslı Çocuklar Kış Oyunlarına Özendi - Son Dakika
Güncel

Sivaslı Çocuklar Kış Oyunlarına Özendi

Sivaslı Çocuklar Kış Oyunlarına Özendi

Sivas'ta Yoğun Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Yönde Etkilerken, Yarıyıl Tatilinde Olan Küçük Yaştaki Ğrencileri İse Sevindirdi.

31.01.2011 15:11

Sivas'ta yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, yarıyıl tatilinde olan küçük yaştaki ğrencileri ise sevindirdi. Sivaslı çocuklar tatili fırsata çevirirken, Erzurum'daki Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na özenen öğrencilyerin yaptığı tünelli amatör kayak rampaları dikkat çekti.

Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı Sivas'ta hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelere bağlı 336 köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi. Şehir merkezinde kar kalınlığı 20 santime ulaşırken yüksek kesimlerde ise 1 metreyi buldu. Şehirlerarası yollarda karayolları ekipleri yoğun çalışma başlatırken, riskli bölgelerde trafik ekipleri araçların zincirsiz seyrine izin vermiyor.

TÜNELLİ RAMPA

Kentte karın tadını ise okulları yarıyıl tatilde olan çocuklar çıkarıyor. Çocuklar vakitleri kızak kayarak ve kardan adam yaparak geçiriyor. Kent merkezinde Orhan Duran isimli bir çocuk ise Erzurum'da yapılan Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na özenerek arkadaşı ile birlikte kayma rampası ve içinden geçmek için tünel yaptı. Çocukların bu rampada naylon poşetler ile kayması ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Hafik İlçesi'nde de kar yağışı nedeni ile kar ve buzla kaplanan yollar tatil yapan öğrenciler için eğlenceye dönüştü. Çocuklar kendi imkanları ile yaptıkları tahta kızaklar ile ilçe merkezindeki rampa alanlarda peş peşe dizilip kayarak karın keyfini doyasıya çıkardı. Bazı çocukların ise plastik bidonları kızak olarak kullandıkları görüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivaslı Çocuklar Kış Oyunlarına Özendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement