Slovakya'daki "Braille (Kabartma Alfabe)" kütüphanesinde görme engelliler için kitap üretimi yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Slovakya'daki "Braille (Kabartma Alfabe)" kütüphanesinde görme engelliler için kitap üretimi yapılıyor

Kitap yapımından detaylar Braille kütüphanesi Slovakya'da kurulan "Braille (Kabartma Alfabe) kütüphanesi", isteyen görme engellilere Braille alfabesinden kitap yapma şansı tanıyan küçük bir fabrikaya dönüştürüldü.

04.01.2023 13:33  Güncelleme: 13:38

Kitap yapımından detaylar

Braille kütüphanesi Slovakya'da kurulan "Braille (Kabartma Alfabe) kütüphanesi", isteyen görme engellilere Braille alfabesinden kitap yapma şansı tanıyan küçük bir fabrikaya dönüştürüldü. Slovakya hükümeti tarafından 2020'de kurulan Slovak Görme Engelliler Derneği'nde koordinatör olarak görev yapan ve görme engeli bulunan Michal Tkacik, kitap yapımını yakından takip ediyor. Dernek, Slovak Braille kodu kılavuzu oluşmasını ve ülkede yaşayan görme engellilere Braille alfabesinden yapılan kitapları ulaştırmayı hedefliyor. 19. yüzyılda Louis Braille tarafından geliştirilen Braille alfabesi, Birleşmiş Milletler tarafından her yıl 4 Ocak'ta "Dünya Braille Alfabesi Günü" olarak kutlanıyor.

Slovakya\'daki "Braille (Kabartma Alfabe)" kütüphanesinde görme engelliler için kitap üretimi yapılıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Slovakya'daki 'Braille (Kabartma Alfabe)' kütüphanesinde görme engelliler için kitap üretimi yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement