Sokakta Terk Edilen Köpekler HAYTAP Tarafından Sahiplenildi - Son Dakika
Güncel

Sokakta Terk Edilen Köpekler HAYTAP Tarafından Sahiplenildi

Bursa'da sahipleri tarafından terk edilen 'Pug', 'Terrier' ve 'Toy Poddle' cinsi 10 köpek, HAYTAP gönüllülerince sahiplenilerek Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne getirildi. Köpeklerin kontrolleri ve tedavileri yapıldıktan sonra yeni yuvalarını beklemeye başladılar. HAYTAP Bursa Temsilcisi Emre Demir, terk edilen hayvanlara yuva bulmanın öncelikleri olduğunu belirtti ve ticari amaçla üretilen hayvanların kirli ticarete ortak edildiğine dikkat çekti.

18.08.2023 11:27

BURSA'da, sahipleri tarafından sokağa ve barınağa terk edilen, 'Pug', 'Terrier' ve 'Toy Poddle' cinsi 10 köpek, HAYTAP gönüllülerince sahiplenilerek, Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne getirildi. Aralarında ticari amaçla çiftleştirildiği için vücudunda tümör bulunanların da olduğu köpeklerin kontrolleri ve tedavilerinin yapıldığını söyleyen HAYTAP Bursa Temsilcisi Emre Demir, 'Sokakta büyüyemeyecek 10 cins hayvan, merdiven altı üretimi yapılarak kirli ticarete ortak edilmiş. Bu ticareti önlersek azalabileceğine inanıyorum. Amacımız dostlarımıza yuva bulmak' dedi.

HAYTAP gönüllüleri, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bakımevine terk edilen ve sokakta bulunarak buraya getirilen, 'Pug', 'Terrier' ve 'Toy Poddle' cinsi 10 köpeği sahiplendi. Bursa'daki Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne getirilen, aralarında ticari amaçla çiftleştirildiği için vücudunda tümör bulunanların da olduğu köpeklerin kontrolleri ve tedavileri, veteriner hekimlerce yapılıyor. Kısırlaştırılan ve çipleri takılan köpeklerin, yeni yuvalarını beklediklerini söyleyen HAYTAP Bursa Temsilcisi Emre Demir, dernek olarak önceliklerinin terk edilen hayvanlara yuva bulmak olduğunu belirterek, '10 tane dostumuz yaklaşık 15 gün önce Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bakımevine terk edildi. Dostlarımızın tüm bakımları kısırlaştırılmaları yapıldı, çipleri takıldı, tüyleri kesildi. Sağlık kontrolleri uzmanlar tarafından yapıldı ve yasal prosedürlerle bize teslim edildi. Buraya gelen hayvanlar ortalama 1-2 yaşlarında. Aralarında çok yaşlı olanlar ve artık doğum yaptırıldığı için vücudunda tümör olanlar da var. Amacımız dostlarımıza yuva bulmak' diye konuştu.

'SOKAKTA BÜYÜYEMEYECEK HAYVANLAR KİRLİ TİCARETE ORTAK EDİLİYOR'

Ticari amaçla üretilen birçok hayvanın, sahipleri tarafından sokağa ya da barınaklara terk edildiğine dikkat çeken ve bunun hayvanlar üzerinde travmaya yol açtığını belirten Demir, hayvanların rengi ve ırkı ne olursa olsun hissettikleri duyguların aynı olduğunu söyleyerek, para ile satın almak yerine, terk edilmiş köpeklerin sahiplenilmesi çağrısında bulundu. Demir, 'Buraya getirilen köpekler çok büyük travmalar yaşamış oluyor. Hatta bazen depresif durum ve ani duygu değişimlerine şahit oluyoruz. İnsanlar merdiven altı dediğimiz, kendi kafalarına göre üretip, bu hayvanları satabiliyorlar. Normalde sokaklarda büyüyemeyecek Pug, Terrier, Toy Poddle cinsi köpekler üretilmiş ve terk edilmiş. Bu hayvanlar da kirli ticaretin içine sokuluyor ve biz bunların satılmasını istemiyoruz' ifadelerini kullandı. (DHA)

Sokakta Terk Edilen Köpekler HAYTAP Tarafından Sahiplenildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sokakta Terk Edilen Köpekler HAYTAP Tarafından Sahiplenildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement