Soma'da hayatını kaybeden madencinin cenaze töreni - Son Dakika
Güncel

Soma'da hayatını kaybeden madencinin cenaze töreni

Soma\'da hayatını kaybeden madencinin cenaze töreni

Manisa'nın Soma ilçesindeki özel bir kömür madeninde çıkan yangında hayatını kaybeden işçi Yunus Güçlü'nün (47) cenazesi, Balıkesir'de toprağa verildi.

21.10.2013 16:30

Manisa'nın Soma ilçesindeki özel bir kömür madeninde çıkan yangında hayatını kaybeden işçi Yunus Güçlü'nün (47) cenazesi, Balıkesir'de toprağa verildi.

Güçlü'nün cenazesi, ambulansla Savaştepe ilçesine bağlı Sıtmapınar köyündeki evine getirildi.

Burada, ailesi, yakınları ve köy halkından ''helallik'' istenmesinin ardından acılı eş Beyda Güçlü ve kızları fenalık geçirdi. Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen Beyda Güçlü ve kızları, madeni işleten firmaya tepki göstererek, madenin kapatılmasını istedi. Babalarının öldüğünü bilmeyen küçük çocukları ise anne ve ablalarının ağlamaları nedeniyle gözyaşı döktü.

Güçlü'nün cenazesi, boş bir tarlada kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Beyda Güçlü, eşinin her gün servisle Soma'daki madene gittiğini belirterek, "Keşke hiç gitmeseydi. Onun yerine ben ölseydim, bu çocuklara ben nasıl bakarım" diyerek ağladı.

Ölen işçiyle aynı isimde ve yaşta olan amcasının oğlu Yunus Güçlü ise kendisinin de Soma'daki başka bir madende işçi olduğunu ifade ederek, "Kömür madeni, bir insan için son noktadır, mecburiyettir, geçim sıkıntısından zorunluluktur. Artık her şey bir tarafa 6 çocuk bir tarafa. Bu çocukların bakımı konusunda devletimizin destek olması gerekiyor. Bizim imkanlarımız da çok kısıtlı" diye konuştu.

Muhabir: Zafer Akpınar

Yayınlayan: Doğan Sarıtaş

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'da hayatını kaybeden madencinin cenaze töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement