Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Güncel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Türk Harb İş: "Çalışma hayatı tarihine kara bir leke olarak geçecek bu büyük felaket, taşeronlaşma, güvencesiz ve kuralsız çalıştırmanın emekçileri nasıl bir faciaya sürüklediğini göstermektedir"

15.05.2014 02:35

Türk Harb-İş Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulunca, Soma'daki maden kazasının, "taşeronlaşma ile güvencesiz ve kuralsız çalıştırmanın emekçileri nasıl bir faciaya sürüklediğini gösterdiği" savunuldu.

Sendikadan yapılan açıklamada, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun yasalaşmasının üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen iş güvenliği ile ilgili yeterli önlemlerin alınmaması nedeniyle iş kazalarının faciaya dönüştüğü belirtildi.

Evine ekmek götürmek için mücadele veren emekçilerin sağlıksız ve güvencesiz çalışma ortamlarında felaketle karşı karşıya bırakıldığı belirtilen açıklamada, Türkiye'nin Soma'da bu felaketin en büyüğünü yaşadığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çalışma hayatı tarihine kara bir leke olarak geçecek bu büyük felaket, taşeronlaşma, güvencesiz ve kuralsız çalıştırmanın emekçileri nasıl bir faciaya sürüklediğini göstermektedir. Bu tür facialardan iş yerinde yeterli önlemi almayan işveren yanında çalışma hayatında taşeronlaşmanın yaygınlaşmasını sağlayan tüm kesimler sorumludur. Türk Harb-İş Sendikası yönetimi olarak felakete dönüşen iş cinayetlerinin ortadan kalkması için İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın tam anlamıyla hayata geçirildiği, iş yerlerinde gereken denetimlerin yapıldığı, iş sağlığı ve güvenliği bilincinin yerleştiği, taşeronlaşma ve güvencesiz çalıştırmaların olmadığı çalışma hayatı talebimizi yenilirken, Soma'da hayatını kaybeden tüm işçilerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement