Somalı Madenciler, Maaşlarının Yatmaması Üzerine Eyleme Geçti" Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

Somalı Madenciler, Maaşlarının Yatmaması Üzerine Eyleme Geçti" Haberine Ek

Somalı Madenciler, Maaşlarının Yatmaması Üzerine Eyleme Geçti" Haberine Ek

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, maaşları yatmadığı için eylem kararı alan ve 2 saat boyunca yol kapattıktan sonra Kaymakamlığın önüne giden yaklaşık 300 işçi, buradaki bekleyişini sürdürüyor.

17.06.2014 21:38

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, maaşları yatmadığı için eylem kararı alan ve 2 saat boyunca yol kapattıktan sonra Kaymakamlığın önüne giden yaklaşık 300 işçi, buradaki bekleyişini sürdürüyor. İşçilerin kendisiyle görüşmek istemesi üzerine Vali Erdoğan Bektaş, Soma Kaymakamlığı önüne geldi. İşçiler ile görüşen Vali Bektaş, "Çalışma Bakanlığı'ndan aldığım ifadeye göre, kaza olan madendekiler maaşlarını madene bir çözüm buluncaya kadar almaya devam edecek. Ama bugün maaşlarınız yatmayacak. Bu ödemeler nereden sağlanacak diye soracak olursanız. İşçinin işsiz kalması durumunda, Türkiye'nin kanunlar sisteminde öngördüğü birşey var. Bu da işsizlik sigortası" dedi. Ancak kaza olan madende çalışan işçiler ile devletin kapattığı herhangi bir madenin çalışanlarının bu kapsama girmediğini söyleyen Vali Bektaş, "İşsizlik maaşında diğer şeyler öngörülmüş. Ancak bu tür durumlarda düzenlemeler yapılmamış, yeni kanunda koyacağız diyorlar" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Somalı Madenciler, Maaşlarının Yatmaması Üzerine Eyleme Geçti' Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement