Son Dakika! Figen Yüksekdağ'ın Parti Üyeliği de Düşürüldü - Son Dakika
Güncel

Son Dakika! Figen Yüksekdağ'ın Parti Üyeliği de Düşürüldü

Vekilliği düşürülen HDP'li Figen Yüksekdağ'ın parti üyeliği de düşürüldü.

09.03.2017 15:13  Güncelleme: 15:25

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'li Figen Yüksekdağ'ın parti üyeliğini düşürdü.

YARGITAY'IN SİCİL KAYITLARINDAN DÜŞÜRÜLDÜ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Sicil Bürosu'ndan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısıvekili imzasıyla HDP'ye yapılan tebligatta, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın parti üyeliği ve görev kaydına ilişkin bilgilerin Yargıtay'ın sicil kayıtlarından düşürüldüğü bildirildi.

HDP'DEN TEPKİ GELDİ

Kararın ardından HDP sosyal medya hesabından duruma tepki göstererek Yargıtay'ın yetkilerini aştığını ifade etti.

İşte HDP'den yapılan paylaşım:

"HUKUK DIŞI BİR UYGULAMA, KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL"

HDP'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Siyasi partilerin amaç ve faaliyetleriyle ilgili yasaklar da, SPK'nin 78 ve devam maddelerinde belirtilmiştir. Siyasi parti üyeliğinden çıkarılma usulü bu kanunda yoktur. Yani üyelik için gereken şartların kaybedilmesi halinde hangi usulün işletileceği kanunda belirtilmemektedir. Üyelikten çekilme üyenin kendi iradesiyle olurken, üyelikten çıkarılma veya üyeliğin kendiliğinden düşmesiyle ilgili bir düzenleme yoktur. Bu alan siyasi partilerin tüzüklerine ve yönetmeliklerine bırakılmıştır...

Bu yapılan hukuk dışı uygulama kabul edilebilir değildir. Bir hukuk kurumunun hukuk dışı bu davranışı aslında Türkiye'de yargının geldiği 'tuz koktu' durumunun en bariz işaretlerinden birisidir. Üst yargı kurumları da ne yazık ki tamamen siyasi iktidarın baskı ve uygulama aracı haline dönüşmüştür. Cübbelere ilikler açılmış, siyasi iktidarın önünde cübbeler iliklenmiştir.

"HUKUKİ İŞLEM BAŞLATACAĞIZ"

Bu konuda hukuki işlemleri başlatacağımızı, hem iç hem de uluslararası hukuk alanında gerekli başvuruları yapacağımızı; hukuk dışı bu kararı alan ve uygulayanları en ağır biçimde kınadığımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz." denildi.

Son Dakika! Figen Yüksekdağ\'ın Parti Üyeliği de Düşürüldü

Son Dakika Güncel Son Dakika! Figen Yüksekdağ'ın Parti Üyeliği de Düşürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement