Son dakika haberleri: Bakan Ziya Selçuk'tan "pandemi" yerine "salgın" kelimesinin kullanılması tavsiyesi Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Son dakika haberleri: Bakan Ziya Selçuk'tan "pandemi" yerine "salgın" kelimesinin kullanılması tavsiyesi Açıklaması

Son dakika haberleri: Bakan Ziya Selçuk\'tan "pandemi" yerine "salgın" kelimesinin kullanılması tavsiyesi Açıklaması
17.01.2021 13:05  Güncelleme: 13:11

Edinilen son dakika haberine göre Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "pandemi" yerine Türkçe karşılığı olan "salgın" kelimesinin kullanılması tavsiyesinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "pandemi" yerine Türkçe karşılığı olan "salgın" kelimesinin kullanılması tavsiyesinde bulundu.

Selçuk, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, bazı kelimelerin birdenbire dile girip, kullanımı yaygınlaştıkça yerleştiğini belirtti.

"Pandemi"nin de böyle bir kelime olduğuna dikkati çeken Selçuk, "Biz öğretmenler Türkçe karşılığını kullanıyor, 'salgın' diyoruz. Sağlığımızı korumak kadar dilimizi korumak da bizim için çok önemli." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haberleri: Bakan Ziya Selçuk'tan 'pandemi' yerine 'salgın' kelimesinin kullanılması tavsiyesi Açıklaması - Son Dakika


Advertisement