Sorgun'da 18. Dönem Parcar Alım Kampanyası Törenle Başladı - Son Dakika
Güncel

Sorgun'da 18. Dönem Parcar Alım Kampanyası Törenle Başladı

Sorgun\'da 18. Dönem Parcar Alım Kampanyası Törenle Başladı

Sorgun'da 18. dönem parcar alım kampanyası törenle başladı Yozgat'ın Sorgun ilçesi'nde bulunan Yozgat Şeker Fabrikası bu yıl 18'inci kampanya heyecanı yaşandı.

01.10.2015 16:56

Sorgun'da 18. dönem parcar alım kampanyası törenle başladı

Yozgat'ın Sorgun ilçesi'nde bulunan Yozgat Şeker Fabrikası bu yıl 18'inci kampanya heyecanı yaşandı. 2015-2016 kampanya döneminde Yozgat merkez ve 9 ilçede, 139 köyde toplam 2 bin 701 çiftçi ile yapılan sözleşme sonucu 12 tesellüm merkezinde toplam 430 bin ton pancar alımı gerçekleştirilecek. 60 bin ton pancar Çorum Şeker Fabrikasında, 370 bin ton pancar ise Yozgat Şeker Fabrikasında işlenmesi bekleniyor.

Yozgat Şeker Fabrikası Meydan Tesislerinde düzenlenen törene eski Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, İlçe Kaymakamı Ali Arslantaş, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Pankobirlik Başkanı Kürşad Arslan, Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Turan Arslan, Daire Amirleri ve çok sayıda çiftçiler katıldı. Açılışta konuşan Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Turan Arslan, "Yozgat Şeker Fabrikası 2015 daimi işçimiz, 99 mevsimlik işçimiz, 430 taşeron işçimiz 33 memurumuz ile Yozgat ilinin en çok elemen çalıştıran işletmesi olarak faaliyetlerimize devam etmekteyiz" dedi. AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül ise pancar alım kampanyasının Yozgat ve ekonomisi için çok önemli olduğunu kaydetti.

Kampanya döneminde Yozgat Şeker Fabrikası'na pancar getiren ilk 5 çiftçiye cumhuriyet altını verildi. Ödüllerin ardından kampanya süresi başladı. Kampanyanın ilk gününde Yozgat Şeker Fabrikası fabrika sahaları önünde çiftçiler uzun kuyruklar oluşturmaları dikkatlerden kaçmadı. Çiftçiler, pancarın diğer ürünlere göre kazancının iyi olduğunu ancak şu durumda yollama alamadıklarını, merkez çiftçisinin dışındaki çiftçilerin ise yollama alabildiklerini belirttiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sorgun'da 18. Dönem Parcar Alım Kampanyası Törenle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement