Soruşturma Komisyonu Tapelerin Yakılmasına Karar Verdi - Son Dakika
Güncel

Soruşturma Komisyonu Tapelerin Yakılmasına Karar Verdi

Meclis Soruşturma Komisyonu'nda bakanların çocuklarıyla aralarında geçtiği iddia edilen konuşma tapelerinin yakılıp imha edilmesine karar verildi.

05.01.2015 20:51  Güncelleme: 20:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu'nun 9 AK Partili üyesinin, 'delillerin hukuksuz elde edildiği' gerekçesiyle imha edilmesi yönünde oy verdiği öğrenildi. Meclis Soruşturma Komisyonu'nda bakanların çocuklarıyla konuşma tapelerinin yakılıp imha edilmesi kararının 5'e karşı 9 oyla alındığı ifade edildi. Ak Parti'nin 9 üyesinin de 'deliller hukuksuz elde edildi' ifadelerini kullandığı belirtildi.

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, komisyonun MHP'li Üyesi Mesut Dedeoğlu, toplantıda bakanların çocuklarıyla yaptığı konuşma tapelerinin yakılıp imha edilmesi yönünde 9'a 5 oyla karara alındığını açıkladı.

MHP'Lİ DEDEOĞLU: KOMİSYON BAŞKANINA 'TEKRAR ET' DEDİM

Mesut Dedeoğlu kararın komisyon tam kapanırken duyurulduğunu söyledi.

Dedeoğlu konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Bakan çocuklarının ve tanıklıktan çekilen kişilerin ses kayıtlarının imhasına karar verildi. Komisyon kapanırken, toplantı sona ermişken son anda yolsuzluk ve rüşvet komisyonuna çağrılan bakan çocuklarıyla, tanıklıktan çekilen kişilerin telefon konuşmalarının imha edilmesine, karar verildiği Başkan hakkı Köylü tarafından açıklandı.

Bunun üzerine ben Hakkı Köylü'ye cümleleri tekrar etmesini söyledim. O da 'hukuksuz olarak elde dildikleri' gerekçesiyle bu delillerin imhasına karar verildiğini tekrarladı. Ben de 'kayıtlara geçsin ki, bu karara muhalefet şerhim' var, dedim. 'Bu rüşvet ve yolsuzluk dosyalarını şimdilik kapatsanız bile yıllar sonra tekrar açılacak ve bu kayıtlar o zaman gerekli olacak' dedim.

Bizim torunlarımız hepimize hesap soracaklar. 'Bu delilleri neden yaktınız' diyecekler. İmha etmek yakmak demektir."

CHP'Lİ AKSÜNGER: YAKACAKLAR YA DA KAĞIT MAKİNASINDA KIRPACAKLAR

CHP'li Komisyon üyesi Erdal Aksünger ise şunları söyledi:

"Bakanlarla çocukları arasında geçen konuşmaları imha etme kararı alındı. Bu konuşmalar tasnif edilip dosyadan çıkarılacak ve komisyona getirilerek imha edilecek. Bunun için bizleri de, muhalefet milletvekillerini de, toplantıya çağıracaklar. Yakarak ya da kağıt makinasında kırpmak suretiyle bunları imha edecekler.

Oysa bunlar mahkeme kararı ile yapılmış telefon dinlemeleri. Bu bir delil karartmadır. Hukuksuzdur. Biz CHP olarak buna da muhalefet şerhi düştük. Ben daha önce de söylemiştim. 'AKP delilleri karartmak istiyor' demiştim. Şimdi delilleri karartmak istediklerini görüyoruz.

Soruşturma Komisyonu Tapelerin Yakılmasına Karar Verdi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Soruşturma Komisyonu Tapelerin Yakılmasına Karar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • Bıdık ali: Allah da sizi yakar inşallah hırsızlar 86 9 Yanıtla
  • Aybars : Delilleri iyice ortadan kaldırmaya çalışıyorlar..halbuki milyon tane kopyası var.. 79 5 Yanıtla
  • ÇOK UZUN SÜRÜYOR BE ÖBÜR HESAP: ÖBÜR TARAFTAKİ HESAPTA TAPELER SİLİNEMİYOR . . DÜNYA MİLYONLARCA YIL GEÇİRMİŞ YILLAR ÇABUK GEÇER DİL-BEYİN -GÖZ -KULAK ŞAHİT SAYILACAK HAKKINI HELAL ETMEYENLERDE BAŞINDA OLACAK YANİ PROSEDÜR UZUN CEHENNEMDEKİ ZAMANDA SAATLİ DEĞİL . . . BU İŞİ BU DÜNYADA YARGILANARAK BİRAZ VİCDANLARI RAHATLATSAYDIK İYİYDİ HADİ HAYIRLISI 79 1 Yanıtla
  • Aybars : Yazıklar olsun size de,size oy verenlere de!!.. 76 4 Yanıtla
  • UşakLı: Yazıklar olsun kör vatandasıma adaleti görmeyen halkıma lütfen biraz etrafınıza bakın 71 8 Yanıtla
  • Rock: Yakın yok edin kardeşim ama yukarıda Allah var...... 70 9 Yanıtla
  • Ahmet Tutar: Bari bizim hafızaları da silinde hiç olmamış olsun 72 2 Yanıtla
  • Düzceli delikanlı: Yakın yakın delil kalmasın aferin iyi düşünmüşsünüz sizi ayakta hatta hamuda kalkarak alkışlıyorum 58 6 Yanıtla
  • CİHANGİR: AKP YAKIN ANCA YAKACAGINIZ DELİLLER SİZİ ADALETTEN KURTARAMAZ BUNU OYLAYANLARDA SUÇA TEŞVİK DELİL KARARTMAK ŞUÇA İŞTİRAK ETMEK EĞER Kİ BAŞA GELEN İKTİDAR BUNLARIN HESABINI VERMEZSE EN ADİ ŞEREFSİZ OLSUN KUL HAKKI ÜZERLERİNDE OLSUN AKP YE OY VERENLERDE BUNLARA KARŞI ÇIKMAZ İSE KUL HAKKI AHİRETTE ÜZERLERİNDE OLSUN MÜSLÜMANIM DERSİNİZ AMA RABBİMİN DİNİNDEN ÜZERİNİZDE ESER YOK ŞEYTAN BİLE BUNLARDAN ZALİM OLMAMIŞTIR. . . 54 4 Yanıtla
  • tolga: chp kazansında MHP kazansında akp kazanmasın oyumu cumhuriyet halk partisine vericem bunlara oy vermedim vermemde akp sinsi tehlikeli yıkıcı sahte dinci ülkeyi satan arcalayan bir partidir allah korusun . verenede cahil diyorum . . 42 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement