Sosyal Güvenlik Haftası - Son Dakika
Güncel

Sosyal Güvenlik Haftası

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Karabük İl Müdürü İsmail Yıldırım, sosyal güvenlikte sunulan hizmetleri, teknolojiye taşıyarak, e-devlet portalında en fazla hizmet sunan kurum olarak dünyada öncü seviyeyi yakaladıklarını söyledi.

16.05.2017 18:14

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Karabük İl Müdürü İsmail Yıldırım, sosyal güvenlikte sunulan hizmetleri, teknolojiye taşıyarak, e-devlet portalında en fazla hizmet sunan kurum olarak dünyada öncü seviyeyi yakaladıklarını söyledi.

Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, TÜİK'in yaşam memnuniyet araştırmasına göre bireylerin kamu hizmetlerinden genel memnuniyet düzeylerine bakıldığında, en yüksek artışın 9,2 puan ile Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinde gerçekleştiğini söyledi.

Sigortalıların ihtiyaçlarına yerinde hizmet veren, kolay erişilebilir bir sosyal güvenlik amacıyla, yurdun dört bir yanında sosyal güvenlik merkezleri açıldığını ifade eden Yıldırım, "İlimizde de 23 Kasım 2009 tarihinde açılan Safranbolu Sosyal Güvenlik Merkezi yerinden hizmet anlayışı ile Safranbolu ve Eflani ilçelerimize hizmet vermektedir. Sosyal güvenlikte sunulan hizmetleri, teknolojiye taşıyarak, e-devlet portalında en fazla hizmet sunan kurum olarak dünyada öncü seviyeyi yakaladık. E-devlet kapısının amacı, kamu kurumlarının e-devlet hizmetlerini vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına güvenli, tek noktadan ve etkin şekilde sunmaktır. Hali hazırda kurumumuzun e-devlet kapısı üzerinde genel sağlık sigortası, emeklilik, sigorta ve diğer hizmetler alanında toplam 59 uygulaması bulunmaktadır." diye konuştu.

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında gazilerden emeklilere, tıbbi malzeme kullanan vatandaşlardan işverenlere kadar saha ziyaretleri gerçekleştirdiklerini aktaran Yıldırım, şöyle konuştu:

"Resmi Gazete'de yayımlanan 6663 sayılı Kanunun 26 ve 27'nci maddeleri ile 10/2/2016 tarihinden geçerli olmak üzere 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 60'ıncı maddesine fıkra eklenmiş ve 67. maddesinin dördüncü fıkrasında değişiklik yapılmıştır. Anılan düzenlemelerde belirlenen koşullarla lise ve dengi öğrenim ya da yükseköğrenimden mezun olanlara, mezuniyet tarihlerini izleyen günden itibaren lise mezunları için 20 yaşını, üniversite mezunları için 25 yaşını geçmemek şartıyla iki yıl sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı tanınmıştır. 26.04.2016 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6704 sayılı torba kanunun 19'uncu maddesine göre, kanunun yayım tarihinden itibaren bir kereye mahsus 25 yaş altı yaklaşık 3.5 milyon kişinin Genel Sağlık Sigortası prim borcu silinmiş oldu."

Yıldırım, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ve askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredilmesinin ardından daha önce Genel Sağlık Sigortası kapsamında olmayan askerlik hizmetini er ve erbaş olarak yapanlar, yedek subay öğrencileri ve adayları, askeri öğrenci adayları, jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi öğrenci adaylarının Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındığını belirtti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement