"Sporun Zirvesindekiler" DAÜ`de Buluştu - Son Dakika
Güncel

"Sporun Zirvesindekiler" DAÜ`de Buluştu

"Sporun Zirvesindekiler" DAÜ`de Buluştu

Sporda tesisleşmenin önemine değinen Atalay, Türkiye`de spor adına bugüne kadar kazanılmış önemli başarılardan örnekler vererek konuşmasına devam etti.

12.04.2011 16:36

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü'ne bağlı Fenerbahçeliler Kulübü tarafından DAÜ-FEB 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında organize edilen ve Türkiye`de dalında başarılı spor adamlarının konuk olduğu "Sporun Zirvesindekiler" adlı panel 11 Nisan 2011 Pazartesi günü, saat 14:30`da, Aktivite Salonu`nda gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Spornews Genel Koordinatörü Nedim Delibaş`ın yaptığı panelde ilk olarak sözü TC Gençlik ve Spor Eski Genel Müdürü ve Basın ve İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay aldı. Sporda tesisleşmenin önemine değinen Atalay, Türkiye`de spor adına bugüne kadar kazanılmış önemli başarılardan örnekler vererek konuşmasına devam etti.

Daha sonra söz alan TRT-1 ve Sabah Gazetesi Spor Yorumcusu Ömer Üründül, sporun bir keyif olayı olduğunu ve spor adına kendisi için en önemli şeyin milli takım ve kulüp takımları olarak uluslararası alanda başarılar kazanmak olduğunu ifade etti. Üründül`ün konuşmasının ardından konuşan TRT-1 Spor Sunucusu Kerem Öncel ise, spor spikerliğinde en önemli şeyin düzgün Türkçe kullanmak olduğunun ve bazı özel kanalların ise bu konuda gerekli hassasiyeti göstermediklerinin altını çizdi.

Yapılan konuşmaların ardından soru-cevap kısmına geçildi. DAÜ`lü sporseverler spor adına merak ettikleri tüm soruları sorma fırsatı bulurken, konuklar sorulan soruları büyük bir içtenlik ve samimiyetle cevaplandırdılar.

Panelin sonunda konuklara ödülleri takdim edildi. TC Gençlik ve Spor Eski Genel Müdürü ve Basın ve İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'a, spora olan katkılarından dolayı "Onur Ödülü" DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak tarafından takdim edildi. TRT-1 ve Sabah Gazetesi'nin başarılı spor yorumcusu Ömer Üründül`e "Yılın Televizyon Yorumcusu Ödülü" ise Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Uyguroğlu tarafından verildi. Kerem Öncel`e "Yılın Spor Spikeri Ödülü" ise DAÜ Fenerbahçeliler Kulübü başkanı Utku Cenikli tarafından verilirken panelin moderatörlüğünü yapan Nedim Delibaş`a "Yılın Spor Yazarı Ödülü" eski DAÜ-FEB başkanı Göktürk Daşoluk tarafından takdim edildi. Türkiye Spor Adamları Derneği Genel Başkanı Aydın Oğuz'a "Fair Play`e katkı ödülünü DAÜ-FEB kurucu başkanı Volkan Öztürk verdi. Son olarak KKTC`de amatör sporun gelişimi ve tanıtımına verdiği destekten dolayı Atilla Süren`e ödülünü, Türkiye Spor Adamları Derneği Genel Başkanı Aydın Oğuz ve TRT-1 ve Sabah Gazetesi'nin başarılı spor yorumcusu Ömer Üründül takdim etti.

Ödül töreninin ardından günün anısına DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak konuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Sporun Zirvesindekiler' DAÜ`de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement